Jeg føler meg feit fordi Fotballfrue har født

Jeg er 32 år og føler meg feit fordi Fotballfrue har født for 4 dager siden og publiserte et bilde på sin instagram i en sexy rosa liten bunny-BH og ei litta truse med rosa matchende kant. Det sier jo litt om meg. Og litt om hvor stolt man kan være over egen innsats etter graviditet og man ENDELIG kan vise frem sixpacken igjen. Og ikke minst to enorme melkesprengte mugger i en selfie i speilet. (Til info får tynne folk slangepupper i følge min nevø etter at de har født.) Whatever that means.

4 dager etter fødselen ser hun med andre ord klisslik ut som hun gjorde før hun ble gravid. Det kan jo både hetses og hylles det spiller ingen rolle for meg. Jeg synes bare det er helt ufattelig at vi er av samme art.

Dette er ikke meg, men fant en bilde av en som like godt kunne ha vært meg SEKS måneder etter hun hadde født. Haha, alle er ikke like heldige. Det er vel budskapet. Så får man jo velge selv hva man foretrekker rent fysisk. Synes hun er var ganske dig jeg. Motorboating!!!!

Det bildet er i mine øyne helt vilt provoserende. Ikke bare fordi jeg er nok en lubben røy som er misunnelig på hennes nette petite figur, men fordi jeg begynte å forakte kroppen min da jeg var rundt 12 år. Og da jeg var 12 var det Anna Nicole Smith som drev sjåførene av veien på reklameposterne. Jeg stjal slankepiller fra USA med så mye efidrin i at jeg besvimte som 16 åring, da hadde jeg ikke sovet på en uke, ei heller spist. Jeg veide vel rundt 60 kg og var 1.70 høy. De damene jeg så opp til var helt normalt skinny jenter som spilte i Beverly Hills. På den tiden husker jeg det var helt outrages med Tori Spelling som var tynn som ei flis og hylsulten og knoklet seg rundt foran øynene våre. Det var rart og corny og hun var den eneste av jentene i serien som ingen synes var deilig.

Hadde jeg vært 16 i dag med noen år selvforakt i ryggen hadde jeg møtt dette storslåtte bildet av en mor som fødte for 4 dager siden hadde jeg beundret henne og tenkt: tenk å kunne se sånn ut 4 dager etter fødsel. Det er vel noe av det samme hun tenker selv siden bildet poppet opp på nettet i dag.

Som 32 åring med en 4 år gammel sønn selv og i følge BMI-helvte "10 kg overvekt" tenker jeg: HVEM ER DET DU LEGGER UT DETTE BILDET FOR? Hva vil du si med dette bildet? Hvem snakker du til? Hva er den gode hensikten her? Hvorfor er dette positivt?

Vi har funnet vår Heidi Klum! Selv om til og med Heidi brukte to uker etter fødsel før hun kunne vandre ned catwalken på Victorias Secrets show i undertøyet.

Etter å ha blitt kritisert så mye for sitt nazilignende kostholdsregime, sin sylslanke kropp og hennes urokkelig forsvar av et kosthold som ofte brukes til å slanke folk som ikke kan bevege seg og er låst til sykesenga og må ned i vekt før de kan få narkose og opereres, forventer jeg at bildet ble lagt ut av en av disse grunnnene:

1: ammetåke

2: sult-hallusinasjoner

3: provokasjon

4: en oppriktig godhjertet tanke om at hennes superkropp vil inspirere andre til å holde seg unna kakeboksen for evig tid.

Jeg vil anta at en stor del av fotballfrues lesere er barnløse unge mennesker som nå beundrer dette übermenschets evne til å strutte av selvtillitt halvnaken foran speilet for å så poste dette bildet av kroppen sin. Som hun åpenbart er strålende fornøyd med til de (i dunno...) 100.000 leserne hun har om dagen?

Jeg tror det er farlig. Jeg jobber med 16 år gamle jenter. De sliter med kropp og mat på et eller annet nivå alle sammen. Og de ser opp til kjente personer som vi som voksne nesten har glemt at vi gjorde som tenåringer.Jeg har sett meg mett på (oh the irony) på folk med åpenbare forvrengte kroppsidealer slipper unna med å trøkke de topptrente/utsulta eller syke kropper i fjesene på tenåringer med svamphjerner som lar seg påvirke av absolutt alt av nakenhet og kropp de ser rundt seg.

Frem til nå har ingen profilerte personer jeg kan komme på oppfordret og prakket på folk så enormt mye kroppsfokusering som denne dama. Godt gjemt og pakket inn i et rosa og hvitt sukkerpsinn laget av sukrin. Dette bildet handler ikke om sunnhet og helse. Det handler om et utseendefokus som er helt borti natta. Ektemannen hennes synes Beyonce er 20 kg overvektig. Enough said.

Det jeg lurer på er:

HVOR er voksenbleiene man må bruke en ukes tid fordi man blør fra underlivet som satans asshole i en ukes tid etter fødsel? Det kalles RENSELSE og det er en hel haug med blod og gørr som skal ut av kroppen som har avlet frem et barn de siste 9 månedene.

Det er fint med bloggere som Fotballfrue som skaper et slags "drømmeunivers" for leserne der man kan se fine klær, deilig mat, fint interiør, spennende reiser og alt annet man måtte drømme om. Det er virkelig et bragd som de står på disse jentene og lager vakre bilder og steminger og de jobber som noen rivjern for å holde dette universet vedlike.

Men man skal faen ikke kødde med utslitte, lubne mødre med istykkerrevne vaginaer og bleier fulle av blod og gørr. Pupper som kjennes ut som sprengte håndgranater og en psyke som er i ferd med å revne fordi man ikke har sovet på noen måneder. Jeg sov i hvertfall ikke de siste 6 ukene før jeg fødte. Og fødselen var for jævlig. Og det var vondt og jeg fikk noen sting og jeg skreik etter presten og jeg grein og hylte at jeg skulle dø.

Nå skal det sies: det er sikkert ikke helseskadelig å være veldig tynn og veldig trent. Og såvidt jeg husker sa legen min til meg at så lenge du er normalvektig trenger du ikke legge på deg mer enn 10-12 kg i et sunt svangerskap. Jeg gikk ned 10 kg på en uke selv etter jeg hadde født fordi blod, gørr, baby, livmor, morkake.. U name it. Alt kom ut. Har du ikke lagt på deg noe ekstra vekt under svangerskapet er det ingen grunn til at man ikke kan se ut som Fotballfrua etter 4 dager. Det er bare veldig veldig unormalt. Og uinspirerende.

Tror jeg på et tidspunkt skrek at jeg skulle drepe alle sammen i rommet før jeg hoppet ut av vinduet på Ullevål også. Jeg rauta som en ku, svettet som man bare ikke kan beskrive og når ungen var ute følte jeg først og fremst lettelse for at torturen var over. Så kom kjærligheten og lykken snikende sakte men sikkert ettersom timene gikk. 4 ÅR etter at jeg fødte klarte jeg å riste av meg resten de 17 kiloene jeg la på meg.

Det handler ikke så mye om en veltrent, stolt mor som er tilbake i form 4 dager etter fødsel. Heller om intrikate ting som feminisme, signaler til unge lettpåvirkelige mennesker og et syklig kroppsfokus som kanskje mange ikke vet så altfor mye om. Over 70% av unge kvinner sliter med dårlig selvbilde og kroppsforakt blant annet fordi av en eller annen fucked up grunn er det bare folk som ser sånn her ut som legger ut bilder av seg selv halvnaken 4 dager etter fødsel.

Ære være deg Fotballfrue for du er virkelig av en egen rase. Flink, velartikulert, pen, slank, suksessfull og høflig og sterk som tar i mot mye dritt.  Jeg synes bare du hadde vært enda kløktigere om du ikke hadde vært så jævla kroppsfiksert.

210 kommentarer

Takk for at du skriver det jeg tenker!

Ida Nilsen

Dette blir for dumt? Jeg elsker ikke fotballfrue, og er så enig i alt media skriver om hennes ønske til å fremstå "perfekt" hele tiden, med gucci smukker og rosa hipsters på sykehuset. Helt enig i at det er urealistisk og overfladisk, men at hun er stolt av kroppen sin etter å ha trenet beinhardt fram til siste uke i svangerskapet, for så å vise fram resultatet er da ikke dumt? Jeg er minst 20 kg overvektig selv, og ser IKKE ut som henne. Men hadde jeg sett ut sånn, og hatt samme motivasjon til å trene og holde meg fit hadde søren meg jeg også vist meg fram sånn. hun har jobba knallhardt for det, og fått resultatene. Så dette holder ikke. janteloven lenge leve.

Go fotballfrue

Heia Fotballfrue!! Synes det er dritbra av henne at hun legger ut av seg selv 4 dager etter fødselen. HVEM vil ikke se ut som henne 4 dager etter ?! Folk er så misunnelige .. Heiaheia alle veia!

Betimelige spørsmål. Berg Eriksen står fritt til å publisere de bildene hun ønsker - men det hadde vært interessant å høre om hun gjør seg noen refleksjoner på hvordan dette påvirker andre. For det gjør det.

(Litt fakta om bilder og påvirkning, for spesielt interesserte: http://www.aftenposten.no/meninger/Under-coveret-7175641.html)

Jeg er ubeskrivelig glad for at du skrev dette. Omtrent det jeg selv tenker og føler, selv om jeg ikke er overvektig på noe vis.

Veldig bra skrevet!

Trenger ikke være missunlig for å ha synspunkter? Jeg er ikke overvektig, og jeg er ikke undervektig. Etterhvert har jeg lært at det ikke alltid er pent med skinn og bein, og jeg vil faktisk absolutt ikke se ut som henne. Men jeg synes alikevel det er litt spesielt å poste et slikt bilde..

Martine Larsen

"HVEM ER DET DU LEGGER UT DETTE BILDET FOR? Hva vil du si med dette bildet? Hvem snakker du til? Hva er den gode hensikten her? Hvorfor er dette positivt?"

Kan noen vær så snill og spørre vår kjære fotballfrue disse spørsmålene? Jeg vil gjerne vite svarene!
Takk for et innlegg som sa alt jeg tenkte!

Jeg kjenner og har sett så mange hatt all slags forskjellige former rett etter fødsel. Vi er alle forskjellige på det meste, så da er det ikke så rart at man kan være svært forskjellige på dette også.

I dag fant jeg en bildeserie som heter 4th trimester, som er en hyllest til kvinnekroppen etter fødsel, i alle de forskjellige slags former den kommer i. Du kan se denne her: http://4thtrimesterbodies.com/.

JAAAAAAAAAAAA og Bravo til deg, Suzanne Aabel. (Men på kommentarene over lurer jeg på om folk i det hele tatt skjønner hva du mener, og hva du vil. Janteloven? Hæ?)

lars a haukelidsæter

hmmm...har det stått noen plass ka ongen veigde når det lilla kreket (neida, kødda, neida) blei født. For folk som bara har LITT peiling på gravide kvinners helsa, vil kanskje tenka at den lille (LILLE) ongen hennas muligens kan ha vært underernært mtp at vertskroppen bara har spilt smular og drokke sitronvann med cayennepeppar gjennom svangerskapet. Tile på at ongen veide OVER 3000 gr.....

Innlegget ditt Suzanne e heilt på sin plass og jævlig bra! sutrekommentarane komme, tror eg, i stor grad fra mennesker som sette individualisme foran kollektivisme (te dokkår nek som ikkje skjønne det ordet så betyr det solidaritet).

Takk for meg

Ps: eg kjente meg godt igjen i den herlige kompromisslause tonen, og eg komme te å sjekka innom denna bloggen fra tid te aen, kudos

svein(OPPGITT)

klarer ikke beskrive hvor retardert dette innlegget er. den rævva selvtilliten din kom i bunnen av de mcern posene. slikk fingrene dine, nyt maten og hold kjeft. en kan ikke skylde på andre når en selv er overvektig. hadde du fått tilbud om å våkne sånn neste morgen med en slik kropp hadde du nok takket ja. så la ett menneske være ett menneske, fordi når du tilbakelegger kritikk mot andre for å oppnå noe stort-så kalles dette sjalusi.

Svein - Har du i det hele tatt lest innlegget? Eller leste du overskriften?

Takk for dette innlegget. Jeg har et lite håp om at fotballfrue kan svare på de spørsmålene du stiller, for jeg lurer oppriktig på det selv? Det plager meg forresten veldig at folk må flytte fokuset over på jantelov/misunnelse. Fotballfrue får selvfølgelig lov til å være stolt av kroppen sin, jeg hadde helt sikkert vært det selv. Problemet her er jo hvilke tanker dette planter i folk, uten at de kanskje helt vet det engang. Det er jo ikke akkurat sånn at det har vært en nedgang i spiseforstyrrelser og kroppspress etter rosabloggernes inntog.

Tuuuusen tuuuusen takk for at du skriver det alle andre tenker! Jeg har lest Fotballfrue sin blogg i tre år nå og alltid forsvart hun, men dette har gått over alle grenser! Jeg også spør meg selv, hva er det hun ønsker å si med dette bilde? Enten er hun usikker på seg selv og trenger bekreftelse hele tiden eller ønsker hun å komme mer i rampelyset, og dette er måte å gjør det på! Veldig bra skrevet og det er glede å lese bloggen din :)

Anne(OPPBLÅST)

- og du skal snart føde høres det ut som.... ;-)

Takk for at du skriver det jeg tenker! Ingen sunn mor som legger ut bilde av seg selv 4 dager etter i sexy undertøy for å vise verden hvor perfekt hun er. Kjenner jeg blir sint/ frustrert over kroppspresset fotballfrue bringer ved å legge ut slike bilder. Selv var jeg knapt gående på føttene etter fødsel da jeg blødde som en stukket gris!! Hvordan er dette mulig? Kom deg inn i den virkelige verden fotballfrue. Alt er ikke en jævla dans på roser for oss normale mennesker!!

Jeg hadde takket pent nei. Men det er nå meg - men hvordan kan du kalle dette sjalusi? Det handler om hvilken påvirkning Frua har på andre og spesielt unge, sjalusi - really?

2700 gr veide e ungen

[…] er visstnok at den nevnte fruen får Suzanne Aabel til å føle seg feit! Og ikke bare det, men fruen er også blitt anklaget for å være et dårlig forbilde for små […]

Du kan å få sagt det. Jeg har slitt med spiseforstyrrelser, det er 7 mnd siden jeg har født og jeg ser kliss lik ut som det bildet du sa lignet på deg. HVORFOR FF velger å poste bilde av seg selv i undertøyet 4dg etter fødsel er for meg totalt feil fokus 4 dg etter... Det TRIGGER min spiseforstyrrelse. Det PROVOSERER meg fordi jeg skulle ønske hun kunne blogge om det som er viktig - tiden med det nye barnet. Jeg synes hun viser frem et totalt FEIL bilde av BARSELKVINNEN.................. Som du sa: ALLE BLØR OG GØRR KOMMER UT. BRYSTENE ER SPRENGTE OG MELKA STÅR TIL ALLE KANTER, AMMEINNLEGGENE ER DØNN VÅTE OG STINKER SØT MELK.. MUSA ER SKAMSLÅTT OG SVETTEN SILER. Å posere i liten truse og for liten bh var det siste jeg tenkte på. Jeg stjal med meg nettingtruser fra sykehuset, brukte bleie/tena lady og ammebh...

Jaja....

amen1

Lostfairy900

Er så enig i dette innlegget - takk!

Har bare lyst å si at du er virkelig utrolig flink å skrive! Kjempebra! Morsom og samtidig så alvorlig tekst, elsker det! Ønsker å bli like flink å skrive en dag :-)

Dette er så sykt bullshit.

Hun er ikke kroppsfiksert bare fordi hun er tynn. Dette er fakta: hadde en "lubben" jente lagt ut bilde av seg selv etter fødselen, hadde hun fått applaus.

Du mangler en grunn til at Fotballfrue kan ha lagt ut bilde: hun er glad i kroppen sin. Hun er stolt av den. Hun er ikke heldig. Hun er godt trent. Dette har jobbet for selv, og er stolt av det.

Er så drittlei av alle som sier at Fotballfrue har et forvrengt kroppsideal. What. The. Fuck. Bare fordi hun ikke ser ut som "normalen" har hun et forvrengt kroppsbilde? Jeg ser ut som Fotballfrue. Jeg ble født sånn. Noen blir født slanke. Noen ER faktisk tynne. Noen ER faktisk tynne OG likevel sunne. Slik som Fotballfrue. Man har ikke et forvrengt kroppsideal fordi man er slank og er opptatt av trening.

Nå får det faen meg være nok med all drittslenginga hun får fordi hun er slank og stolt av kroppen sin. Jeg ser ikke at hun fremmer et usunt forbilde. Skal hun slutte å blogge fordi hun er tynn? Skal hun begynne å tenke: "Ånei, jeg kan jo ikke legge ut dette bildet, jeg ser altfor tynn ut for å være en nybakt mor"?

Har lest hele innlegget, å må helt ærlig innrømme at jeg er skuffet! Har du selv tenkt over hva du viser med dette innlegget? Ser poengene dine med kroppspress, men hvordan hjelper det at du rett å slett bedriver mobbing på nett? Vil mye heller lese en blogg som viser det positive, enn det du skriver her som nesten kan virke som om du prøver å skremme andre kvinner fra å få barn! Nei, jeg leser gjerne fotballfrue sin blogg enn dette sytet!

Julie Kristine

Synes det er ganske sykt at dere voksne mennesker sitter og hakker ned på en person på grunn av hvordan hun er, og hvordan hun velger å leve sitt liv.
Selv er jeg 21 år, og blir ikke påvirket av å lese bloggen hennes, og om det er noen som blir det, så må de jo allerede ha problemer fra før. Altså- ingen blir syk av å lese om å spise LCHF, regelmessig trening og ha det fint.
Og til det med at hun forsvarer et "kosthold som ofte brukes til å slanke folk som ikke kan bevege seg og er låst til sykesenga og må ned i vekt før de kan få narkose og opereres": Disse menneskene går på en ekstrem LCHF, og er i ketose, noe som vil si at de spiser mindre enn 20g karbo per dag, dette er noe Caroline IKKE lever etter.

Kanskje på tide å begynne å se seg rundt av til hva som faktisk påvirker unge jenter? Les ei avis feks, der det står om hvilken "ekstremdiett" man kan gå på for å komme ned i vekt igjen, eller hvilke 5 øvelser som gjør at man mister 5 kg etter 2 uker.. !!!?!?!?!

Slutt å kom her å si at det er fotballfrue som står for kroppspress, at hun gjør ditt og hun gjør datt. Er lov til å bruke det man har av hjerne, og ikke gå til angrep, eller det jeg vil kalle mobbing, bare fordi hun lever på den måten hun gjør. La andre mennesker være i fred. Har du ikke noe fint å si, så kan du holde det i kjeften og stifte den igjen.

Den virkelige verden sier du? Hun lever i den samme verden som deg og meg. Folk er forskjellige. Noen er store og andre er små, noen har en vanskelig fødsel, andre har en lett fødsel. Er det virkelige så vondt for deg og faktisk unne henne det at hun hadde en lett fødsel og har klart å komme seg på beina så fort? Nei, kvinner er mot kvinner verst! Og forresten! Hva er normale mennesker?

TUSEN TAKK! Det bildet der får meg til å ha lyst til å gi henne en fik. Og jeg er verken mor, eller planlegger å bli det på en lang, lang stund :P

Fotballfan

Et slikt innlegg måtte jo komme. Det var det første jeg tenkte da jeg hørte "den store nyheten". Noen MÅTTE jo la seg provosere av at en tynn kvinne har født et barn. I tillegg må vi jo antyde at hun ikke har vært gjennom en "ekte fødsel", slik som meg, den dømmende Allviter.

Tusenvis av kvinner legger ut bilder av seg selv etter slankeprosjekter, og hylles med "likes" og kommentarer. "Så bra jobba!", skrives det. Hva er det disse vil si med bildene sine? Hva er forskjellen på dette og det å ha genetikk og motivasjon til å fremstå som tynn etter en fødsel? Så lenge alle er sunne og friske. Dessuten lever hun av bloggen, så at hun legger ut et bilde av sin kropp er jo ikke noe nytt.

Ser til og med at noen antyder at barnet kanskje ikke har fått nok næring fordi moren er så tynn. Herregud i himmelens navn! Skal vi først bruke store ord, så er det få ting som sjokkerer meg mer enn hvordan voksne jenter kan skrive om andre jenter på nett. Jeg skjemmes!

Jeg leser ikke bloggen til fotballfruen, men jeg har fått med meg at hun er naturlig tynn. Ja, slike finnes. Skal de gjemmes vekk? Skal samfunnet fornekte at de eksisterer?
Det du gjør er å angripe en kvinne som nettopp har født i en meget sårbar tid. Sterke meninger på nettet om alt og alle er bare så jævla trendy.

Hva med en litt ydmyk holdning overfor en jente som akkurat har blitt mamma, for det er det vi snakker om.

Hilsen tobarnsfar.

For de som trenger en realitycheck: http://4thtrimesterbodies.com/gallery/

7 barnsmor

Tusen hjertelig takk for hva du skrev! Jeg syns Caroline er flink til mye, men jeg håper akkurat dette bilde ble lagt ut under ammetåka :D For det var ikke akkurat mye til fornuft liggende bak det der. :)

Hei!
Jeg synes teksten din er morsom og vittig. Aktuelle saker som opptar mødre er et viktig tema for deg, og da er det viktig å bruke det for å oppnå publisitet. Men jeg skal prøve å svare på noe, og også komme med en påstand.
Hvorfor lar du selvbildet ditt tråkkes på av fotballfruen? Jeg vet at du skriver for å skrive, så egentlig tar jeg det ikke seriøst, men jeg tror enkelte av leserne dine gjør det. Fotballfruen legger ut bildet ene og alene fordi hun tjener penger på det på grunn av økt popularitet. Det skaper debatt, og dermed flere lesere. Men det tror jeg nok du vet godt, du er vel journalistutdannet mener jeg? Som jeg skrev innledningsvis, du bruker aktuelle saker for å oppnå publisitet. Du blottlegger deg altså på samme måte selv for samme formål som fotballfruen.
Så påstanden min er at fotballfruen legger det ut kun av kommersielle grunner. Dessverre leser unge, og eldre, piker bloggen hennes og lar seg påvirke. Det finnes et utrykk: Stop making stupid people famous, hva med å følge det og ikke gi de oppmerksomhet? Ikke at fotballfruen er dum, jeg kjenner henne ikke, men verdiene hennes har ikke jordfeste, og det er meningene hennes jeg ser på som dumme.

Takk.

7 barnsmor

Den veide vel ca 2700 og var 47 cm. gjennomsnittet er på 3500 og 50 cm. Så en uke før fødsel var det lite. Jeg får "små" babyer (ca 3000-3200 og 49) og jeg fødte 2-3 uker før. Men så er jeg lite av vekst, imotsetning til hva disse virker som ;)

Herregud... Jeg ser ikke ut som et glansbilde jeg heller men fader som jeg hadde posta bilder hadde jeg sett ut som henne. Hun er et godt forbilde. Slutt å klag.

Knallgodt skrevet! Og ikke minst godt for nettopp unge jenter å finne når de tråkler verdensveven.

Beautycountry

For ein ironi at du - med det innlegget - kan kalla noko retardert...

Tror det sto 2.7kg et sted.

preach, sister!!!

Lydia Nalen

Fader, for en bitter og surmaga dame du er. Du prøver å skrive dette med et glimt i øyet, men alt vi leser er en kjerring med grå stær. Spar oss for slike innlegg.

Du er 32 år, ingen behøver å forklare deg hvorfor kroppen din ser slik ut. Min ser også slik ut etter et svangerskap, men jeg hakker ikke løs på andre av den grunn.
Jeg vet hvorfor jeg ser slik ut, jeg er altfor glad i mat, bakverk og stillestttende aktiviteter. Fotballfrue gjør andre valg. Flere av mine venninner har vært like smale som henne rett etter fødselen og jeg har aldri følt meg mindreverdig på grunn av det.

Morsomt og alvorlig på samme tid.
Du er god til å uttrykke hva du mener.
Jeg skulle gjerne sett fotballfruen legge
ut et bilde med hashtaggen bakfasaden!
:-)

Dette var veldig bra skrevet!! Tenkte akkurat det samme selv da jeg så bildet. Hva er vitsen med å legge ut dette bildet av seg selv?? Hva er i det hele tatt vitsen med å legge ut bilder av seg selv i undertøy? Dette kunne du spart deg Caroline!

Som jeg skulle sagt det selv! Og det er faktisk ikke fordi jeg er så veldig misunnelig eller feit eller hva det nå skal være - det er fordi fotballfruer og andre sånne fruer er forbilder for så mange unge.

Det kan jo hende at bleien ligger i kroken til høyre. Hvis man har godt trent bekkenmuskulatur klarer man å holde igjen et par sekunder mens bildet blir tatt?
Ikke vet jeg, men trist at vi skal se et bilde av kroppen fremfor et koselig "jeg er blitt mamma, se jeg koser meg med babyen min"

Veide 2700gram, noe som er 800gram under gjennomsnittet..

Victoria Campbell

"There is something about me that I hate about you". Hvorfor kritiserer du fotballfrue for å være kroppsfiksert når du er det selv? Er det bare plass til jenter med dårlig selvbilde i vårt samfunn? Jeg har selv født og så ikke like bra ut som ff rett etter fødsel, men jeg applauderer henne.

Takk for en GOD latter for en som selv akkurat har født og for at du satte gode ord på hvorfor det å legge ut et sånt bilde er fullstendig hinsides når man har så mange lesere og skal være et såkalt "forbilde"!!

Respekterer alle andres meninger, men jeg tror at fotballfrue la ut bildet fordi hun er stolt over hva hun har fått til! Det synes jeg hun har all grunn til, hun har jo tross alt jobbet hardt for kroppen. Kanskje hun får frem et budskap som sier at man ikke nødvendigvis trenger å grue seg til hvordan kroppen blir etter en graviditet!

kanskje på tide å slutte å sammenligne seg med andre?

supert.flott.fantastisk!!
Jeg så ikke slik ut etter 4 dager, men etter 6mnd så jeg ca slik ut. ALDRI I VÆRDEN om jeg hadde lagt det ut på nett GEEEELØMM DET!!!!

eni m dæ, ka hande det der egentlig om..???

AMEN!! Kid`en veide 2700 gr,ikke rart hun ikke hadde mage! Og i denne såkalte fødebagen var selvsagt belly-bandit og shrinx hips med. Fotballfrue quote: "Belly bandit skal hjelpe magen å trekke seg tilbake fortere og belly bandit skal få hoftene tilbake til sin normale størrelse igjen". Syke kvinnfolk, her er det ikke barnet som er i fokus, men å se tynnest mulig ut raskest mulig... Et fantastisk forbilde for sin egen datter!

Veldig bra skrevet! Veldig billig og feigt av dere andre å skylde på Janteloven. Hun har sagt at hun har hatt (!?) spiseforstyrrelser så hun burde kanskje vite bedre enn å legge ut sånt...

Dette er jo bare skryt fra frua. Klart hun ser bra ut - og de fleste ønsker vel å se fin ut rett etter fødsel. MEN: Som mangeårig "kroppsekstremist" vet jeg at det hun utseendet hun har nå kort tid etter fødsel slett ikke er fullstendig uoppnåelig for kvinner flest. Det er bare det at for kvinner flest er det ikke verdt det.

Det finnes heldigvis andre ting i livet å glede seg over enn en "perfekt" kropp (uten at man behøver se ut som et takras av den grunn).

Babyen veide visst 2720 g. Blir spennende å se om hun klarer å følge de offentlige anbefalingene om ikke å slanke seg når man ammer heller.

Synest det blir veldig feil, og ikkje minst synd, at man kun skal kunne få lov til å være stolt av kroppen sin dersom den IKKJE er perfekt! Om ein overvektig/lubben/"normal" person postar den nakne sannheit, vil personen bli hylla og rosa opp i skyene over kor fantastisk forbilde og sterk den personen er. Kvifor er det då ikkje greit å kunne bli rosa for å faktisk klare å vedlikehalde vekta gjennom livet, med utfordringar som f.eks. graviditet? La ho elske kroppen sin, så kan du elske din!

Sjølv har eg slete med overvekt (LENGE), men har endeleg innsett at noko må gjerast. For kvar dag som går blir eg meir og meir glad i kroppen min, men det er vel ikkje lenge før det ikkje er akseptabelt for meg å være stolt over den lenger! Det er jo usunt å være opptatt av trening og kosthold? Men sunt og normalt å ikkje bry seg om det? Det er ikkje til å bli klok på!

Helt enig med deg, Svein! Jentene koker over av sjalusi. latterlig sier jeg bare :)

Barnet vegde 2700gr...

OK, jeg forstår frustrasjonen - litt. Men apropos forbilde for 16-åringer: hva slags forbilde er du, når du lar deg provosere så voldsomt av det neket, og attpåtil skylder på henne for din egen reaksjon?? Hva med å bruke energien på å vise 16-åringene at et sånt airhead av en vandrende pinne skal vi bare blåse en lang marsj i?

Bra skrevet!!
Greit at hun er stolt, men hun sender ikke akkurat ut de beste signalene.
Hun burde skamme seg. Greit nok at hun er stolt over kroppen sin, det var jeg også etter å få flat mage igjen 1 uke etter fødsel. Men jeg la ikke akkurat ut bilde av den til hele verden fordi om. Og hadde hvertfall IKKE gjort det om jeg hadde hatt så mange unge følgere.

Torunn Laugaland

Takk! ! Hurra for deg. Som jeg skulle sagt det selv. Jeg spyr av av hele dama.....Hilsen trebarnsmamma! ;-)

Så bra du tar bladet fra munnen Suzanne. Den kroppsfikseringen som gjør at en nybakt mor legger ut halvnakenbilde av seg selv noen få dager etter en fødsel, uansett om man selv synes man ser pen ut eller ikke, er i mine øyne pur narcisisime og rett og slett sykt selvopptatt. Umodenheten er til å ta og føle på når den nakne kroppen skal offentliggjøres for enhver pris, som om kropp og utseende er det som teller også i en slik situasjon... 4 dager etter at hun har satt et menneske til verden. Her har hun vel neppe tenkt på hvilke signaler hun sender ut til yngre jenter som sannsynlig er mange av hennes lesere. Vel, hun skriver at hun føler seg "so empty", og jeg tror hun har helt rett. Det må være fryktelig tomt enkelte steder. Ikke bare i magen.

Tusen takk for at du skrev dette! Gnistrende bra!!! Hilsen en med-mor som også hadde vond fødsel, strekkmerker, ekstra kilo og et nydelig barn :-)

Det jeg ønsker å se i verden, er mennesker som fremfor å lage klagestorm hver gang en eller annen blogger legger ut bilder som gir urealistiske forventninger og forvridde kroppsidealer, er mennesker som tar til motmæle å legger ut bilder av sin egen kropp, stolt over den, akkurat som den er, bilringer og alt. Put your money where your mouth is, motgiften til slike bilder er ikke en masse ord, men at man viser de unge jentene at alle kroppsfomer er fine og bra akkurat som de er.. din såvel som fotballfrue sin..

Bildet sier vel alt om hvor sykelig selvopptatte vi er i dag. Hun fått et dysmaturt barn, så helt sunt kan det ikke være å leve slik hun gjør hvor mye hun enn skulle komme til å protestere på det.

Amen!!!

Ååå! Elsker ærligheten og måten du skriver på! Er så enig med deg!

Du altså, lattervekkende godt skrevet om noe som er ganske alvorlig. Selv følger jeg med på fotballfrue sånn i ny og ne, bare for å få bekreftet at jeg fremdeles er på rett side av sanity. Skulle bare ønske jeg hadde klart å formulere meg så godt som det du gjør her, men nøyer meg heller med å gi en helhjertet erklæring om enighet. Kudos, og vel blåst!

Du motsier deg selv. Så fordi hun er fornøyd med kroppen hennes så skal hun ikke få vise den frem? Verden i dag er så stygt. Om du er tynn og fornøyd med kroppen din kan du ikke dele det, og om du er feit og fornøyd med kroppen din kan du ikke dele det fordi da er du en attention freak. pleaer

Jeg må nesten trekke litt på smilebåndet når jeg leser dette innlegget på DB.no. Det første som overrasker meg er at ikke DB har gjort et kommentarfelt tilgjengelig på innlegget, ettersom jeg tror veldig mange har forskjellige meninger på dette emnet. Men tilbake til saken: Det at du føler deg feit, har hatt en forferdelig graviditet og har hatt problemer med kroppen din siden du var 12 år gir deg ingen grunn til å rakke ned på Caroline Berg Eriksen. Jeg er mildt sagt drittlei av at alle som oppnår noe i denne gale verden vi lever i blir trakasert, hengt ut og sett ned på av resten. Denne jenta/kvinnen har jobbet kjempe hardt for å komme seg dit hun er i dag, og fordi hun har en kropp og et utseende som 98% av landet bare kan drømme om, så er dette feil og provoserende? Hun har all rett til å være stolt av kroppen din, hun har tross alt jobbet kjempe hardt for å få den. Det kan kanskje tenkes at dersom du hadde vært i god form, tatt godt vare på kroppen igjennom svangerskapet og gjerne vært litt mer positivt(uten at jeg vet noe som helst om deg, men ut i fra innleggene dine nedover virker du ikke akkurat som den mest positive personen) så er det ikke utenkelig at svangerskapet og fødselen hadde vært litt enklere og mer behagelig for deg også. Det oser missunnelse og sjalusi av innlegget ditt og du burde kanskje gjøre noe med ditt eget liv før du begynner å kritisere andres resultater og bragder.. Gleder meg til å se hvordan personligheten din endres når du blir C-kjendis av "Bloggerne" på TV2, men ikke kom gråtende tilbake når du får mer dritt tilbake du også.

skjønner hvor du kommer fra, men dette blir for dumt. At frøken fotballfrue er stolt av kroppen sin som hun selv har jobbet HARDT for er det ingenting galt med! Sjalusi er greit, men det er ikke akkurat noe hun kan for. Har du oppnådd noe som du er stolt over, vis det fram! Kjempeflott kropp på dere begge synes nå jeg.

Fotballfan

Så hun skal skjemmes over kroppen sin? Er det din intensjon at slike som henne vil ikke det norske folk se, det er liksom ikke naturlig? Ser du ikke at du tråkker på henne i din iver etter å "veilede" unge, sårbare jenter.

Fotballfan

Hvorfor ikke? Er det noe galt i å vise det som er naturlig? En lege sier til tv2 at det å ha flat mage rett etter fødsel er fullt mulig.

I mange av disse innleggene så angriper dere en nybakt mamma, en naturlig tynn sådan, så jeg spør meg om hvem som egentlig er i "ammetåka".

Vel, jeg er kjempefornøyd med min kropp. Fødte for 6 mnd siden og hadde flat mage etter 1 uke.
Fødselen min ble gjort unna på 1.5 time med veldig dramatikk. Fikk ødelagt bekken og ble sydd en del. Kunne heller ikke trene i graviditeten pga fare for å miste babyen altfor tidlig.

Det som irriterer meg er hvordan hun klarer å fremstå alt så sinnsykt perfekt!!!! Hun fremstår seg som en fasit på hvordan et perfekt menneske er. Hun er sykelig kroppsfiksert!
Hun som har så mange unge følgere, både gravide og ikke gravide burde tenke sålangt at hun ikke poster slike bilder. Dette er mennesker som er usikker på sin egen kropp enten dem er i puberteten, full i hormoner og store forandringer pga graviditet eller tiden etterpå.

Fotballfan

Bitterhet er lett gjennomskuelig. Om en "halvfeit" dame hadde lagt ut tilsvarende bilde hadde hun blitt hyllet for å vise "virkeligheten". Sannheten er at FF sin mage er like naturlig som alle andre mødres. Hvorfor er det så galt å vise dette? Er ikke tynne mødre akseptert i samfunnet?

Skal man "ta" kroppshysteriet kan man begynne med noe annet enn nybakte mødre.

Fotballfan

Bra skrevet. Dessverre er det ikke alle som klarer å innse og ikke minst respektere andre sine valg. Spesielt når det kommer til utseende. Vi skal ikke dømme andre for utseende, blir vi fortalt, og vil lære våre barn. Skån heller våre barn og unge for kommentarfelt som dette, fremfor bilder av tynne, nybakte mødre.

Fantastisk bra skrevet :) kunne ikke vært mer enig med deg. Hun vil jo bare vise seg frem. Kvalmt! Og ja, hvor er den bleia lissom. Hahaha!!

Pisspreik, dysmatur kan du vaære selv. Ikke alle får 4kg blubber!

Fotballfan

Hvorfor legger folk ut bilde av kroppen sin, tusenvis hver dag? Hva er det de vil si? Hvem er det de snakker til? Hva er den gode hensikten? Hvorfor er det positivt?

Den såkalte gjennomsnittsvekten på nyfødte går stadig oppover, ikke bra..

Sykt bra skrevet! Takk for at noen endelig får det frem i lyset!

Fantastisk skrevet!! Love it =)

Det fins bare EN grunn for å legge ut et slikt bilde og innlegg på en blogg på nettet: Ønsket om anerkjennelse og å bli sett av andre! Likedan som det fins bare en grunn for å legge ut et hvert annet innlegg eller bilde på nettet, hvor "folk flest" er ment å kunne lese eller se det: Ønsket om anerkjennelse og å bli sett. Hele bloggkulturen handler om det. Facebook handler om det. Twitter handler om det. Instagram handler om det. Vi vil UT og bli sett av NOEN! Du vil jo også gjerne bli anerkjent for det du skriver om i dette blogginnlegget...eller hva? Det er behovet for å bli hørt som gjør at jeg poster mine meninger på bloggen din. Alle vil vi det! Såklart! Anerkjennelse er et sterkt behov.

Ingeniøren

Dette blir for dumt.
Det eneste jeg synes bildet viser er at trening og magemuskler hjelper.
Hun promoterer trening og et sunt LCHF kosthold, og er ikke rigid, mer konsekvent. Flere ganger har hun lagt ut bilder av høykarbosnacks også. Det er heller ikke uvanlig med sminkeløse bilder på bloggen hennes.
Treningen hennes synes jeg heller ikke er syk, og om en eller annen lat ungdom begynner å trene en time om dagen etter å ha lest bloggen hennes så hurra for det.
Forøvrig kjenner jeg til flere som har sett noenlunde like ut som henne få dager etter fødsel, fellesnevneren er at de liker å bevege seg.
Synes det er verre med treningsbloggerne som slenger ut syke diettplaner for å miste mest mulig kroppsfett og vann før en eller annen konkurranse.

Er så lei av alt peset slanke kvinner med fine kropper får. Det er alltid en eller annen som roper kroppsfiksering og "hvordan vil dette påvirke unge jenter". Så kommer man med den j***a hyllesten til "oss vanlige kvinnfolk" eller oss som er "flotte enda vi er 30kg for tung" samtidig som hele samfunnet snart kollapser av medisinske utgifter etter som befolkningen får flere og flere livsstilssykdommer.
Alle er vakre på en eller annen måte er da min mening. Uansett kroppstype eller utseende.
Forøvrig er jeg selv 103kg tung, 166 høy og har alltid vært tjukk. Noen dager er jeg meget missfornøyd med meg selv, men for å være ærlig er det dere som er 10kg for tung og klager støtt på hvor feite dere er som bidrar mest til det.

Fotballfan

Å, så morsomme vi er. Det eneste argumentet vi generelt klinger oss til, er at magebildet kan ha en uheldig signaleffekt på unge jenter i et samfunn overlesset med kroppshysteri. Men å kritisere en nybakt mamma på nett som viser sin naturlige kropp rett etter fødsel, og som er i en sårbar situasjon, DET utstråler bare positivitet og bygger "solidariske" holdninger samfunnet er så forsynt med på nettet. For så å toppe det hele med intellektuell overlegenhet er jo bare en herlig motvekt mot rosabloggenes visuelle fokus.

Bra skrevet. Har lagt merke til at flere i medier ikke har kommentert den lave fødselsvekten på piken hennes. 2710 g.......Det er det svake dysmature babyer veier. Altså for tidlig fødte. Svake barn. Forskjellige årsaker, men jeg tenke at barnet hennes er allerede merket av mors syke kroppsfiksering. Å bli født undervektig burde varsle et enormt faresignal til slike jenter som lever i en rosa drømmeverden.

Å snøre seg inn etter en fødsel er faktisk et gammelt jordmorknep, men det hadde sikkert større betydning i gammle dager etter fødsel seks, sju og åtte!

Det første hun gjør etter at hun har født, er å legge ut et bilde av seg selv i bikini. Focus. You don't get it do you?

Word!! Veldig enig, selv sliter jeg fremdeles med svangerskapskiloer 3 år etter sistemor - skulle gjerne hatt samme kropp som Caroline etter fødsel, men jeg passet rett og slett ikke på kroppen min. Men neimen om jeg gidder å bruke så mye energi på hetse hu for d, hu har harjobba knallhardt for den kroppen der. Så all ros t henne.

De hadde da vel ikke fått reise hjem fra sykehuset så fort om barnet var så svakt som du hinter til. Skjerp deg.

Fotballfan

Synes Therese kommer med en grei oppsummering av hvorfor andre jenter EGENTLIG kritiserer denne nybakte mammaen. Det har lite med signaleffekt å gjøre. Rausheten lenge leve!

Min mening er faktisk fortjener ros for å trent og holdt seg i godform gjennom hele svangerskapet. Hun trener hver eneste dag for å få den kroppen hun har. Helt sykt at hun ser så bra ut kun 4 daga etter hun har født, men applaus til henne for det. Hun trener og viser på bloggen sin fram ett variert og suntkosthold, gej syns derfor hun er ett masse bedre forbilde enn syltynne modeller som slanker seg tynn med å ikkj spise mat å sulte seg. Hun viser også fram at det e lov å være stolt av kroppen sin, isteden for å berre syte over den ( nokke dei fleste ungjente gjer). I noens øyner vil dette være en supervakker kropp, akkurat som en kropp med 20 kg mer vil være vakker. vi alle har ulike syn på ting. Jeg velger å se opp til henne for at hun jobber hardt, og får resultater for det å viser frem at hun er stolt. skulle ønske flere jenter turte nettopp det. men det er vell kanskje ikke like lett når de møter så my kritikk. Hvorfor skal en overvektig person få legge ut bilder av seg selv å skrive om '' dette er en virkelig kvinnekropp'' ''haters gonna hate'' '' jeg er stolt over kroppen min uans strl'' men om en tynn veltrent jente gjør dette så er hun ett dårlig forbilde ?? sjalusi kalles dette. applaus til fotballfrue, hun har klart noe du ikke har klart. å være stolt over kroppen sin. hilsen jente 17 år som lever i denne tiden og vokser opp med ett enormt fokus på kropp å utseende.

Fotballfan

Hvorfor er det feil? Det er sånn hun ser ut? Hun kan ikke noe for det, annet enn at hun lever sunt? Er det kritikkverdig?

Beinranglet

Ta deg en tur på stranda og vis fram kroppen din, Svein. Høres ut som du er fornøyd med den. Pleier å gjøre det selv, men kroppen min er ikke noe å skryte av, så jegslenger på sykkelshorts med en slangagurk under.

Olga Marie

Ai lååååvv ju!

Så det et bare 2% av damene her til lands som er like pen og slank som denne fotballdama???

Vel...synes jeg ser dem hver dag! Masse nydelige, veltrente jenter der ute! Eneste forskjellen er at de kanskje ikke ruller i penger og har råd til det siste skriket fra catwalken!

Men dersom du ikke kan se at en jente er vakrere enn denne forballdama bare fordi hun stå i utslitte jeans og converse og en jakke fra h&m! Er du så shallow som det bare går ann å bli!

Som alle andre av disse "perfekte" damene med penger, har hun sikkert en PT som kommer hjemtil henne å trener....med sine kjøp pupper, kjøp negler, kjøp vipper, kjøp extensions! Sitter hun godt i huset som gubben har kjøpt til henne, hvor jeg tipper det finnes en hushjelp som blir betalt for å holde det spotless, slik at fruen kan gå rundt å ta bilder av sitt perfekte hjem, sitt "perfekte" utseende som sikkert er 60% kunstig pga kjøphår,negler osv!

Alt kan kjøpes for penger og det er jeg skulle sørnmeg også hatt det supernice hvis noen kjøpte meg en luksusvilla med vaskehjelp! Men nå har jeg ikke de pengene, og flertallet er ikke så rik! Så når en tenåring fra en middelklassefamilie sitter å lester denne bloggen hennes, ser bildene av henne og det strøkne huset osv! Hvilke signaler sender det virkelig?

Dama er flott og holder seg bra! Men når man bærer et barn, skjønner jeg ikke hvordan man (for barnets beste) kjører et slikt naziregime på kostholdet og trening slik at man ikke skal se gravid ut ometrent og for så å føde et barn som en nær undervektig! Det er da sørn ikke sunt! Hun kunne gidd barnet litt mer næring og brukt 10 dager på å komme tilbake til bikiniformen instede for 4!

Jeg er selv opptatt av kosthold og trener 4 ganger i uken! Men jeg hadde aldri spist lite og risikert at det skulle skje noe med babyen når jeg gikk gravid! Det er så egoistisk at jeg holder på å spy!

Og hvor oppdolla skal man være på vei ut av fødestua? Jeg mener....velg et pr sko som i det minste er trygge å gå i når du bærer rundt på noe så sjørt!

Når man styrer på på denne måten, får man sørmeg tåle litt kritikk uten at de som kritiserer skal sees på som sjaluræver! Eneste jeg er missunnerlig på, er pengboken hennes...eller mannens!! Hadde vært digg...

Fotballfan

Du vil "slå" en nybakt mamma? Aner du hvor sykt det du skriver egentlig er?

Dette handler vel først og fremst om at Fotballfrue har veeeeldig mange, meget unge lesere. Med et allerede forvrengt selvbilde. Jeg vet om flere som forguder denne kvinnen, og gjør alt for og følge treningsregimet hennes. Og hun vet hvilken alder det er på leserne sine, så hvor vil hun med slike bilder? Nå i dag er kropp et meget vanskelig tema. jeg slt selv med fødselsdepresjoner, og følte meg fortsatt helt jævlig. Og jeg lurte veldig på om noen andre hadde det på samme måte som meg? Var det fler som ikke var glade i barnet sitt? Og som følte seg mislykka? Og det jeg i alle fall ikke trengte var slike bilder dyttet opp i ansiktet om hvor perfekte noen andre var. Ja hun har jobbet hardt for det, men det hadde jeg gjort også! jeg ble bare ikke perfekt igjen med en gang etter svangerskapet!

Tja...Lav fødeselsvekt er kategorisert som fra 2500 g og ned....Og med litt overtid på henne skulle barnet veid bittelitt mer kanskje...Så den lille overtiden hun gikk, gjorde vel sitt de 200 grammene at hun fikk med seg barnt sitt hjem..!

Fotballfan

Ja, så lærer de heller å mobbe nybakte mødre på "verdensveven". Mye bedre det enn å se et bilde av en kropp som har født et barn. De kunne jo risikere å lære at det faktisk går an å ha flat mage rett etter fødsel, da ikke som ideal, men som en medisinsk opplysning.

Hun sier jo ikke at barnet var svakt gjorde hun?

Poenget her er...har mor styrt et diettregime i graviditeten som har påvirket barnets vekt??? Mest sannsynlig JA! Jeg for min del synes det er forkastelig! Hva hun eter når hun ikke bærer et barn driter jeg i! Men spis i det minste slik at barnet får en sunn fødselsvekt! Man går ikke så ofte gravid at man behøver å være på slanker når man får panikk av at magen vokser...den blir borte igjen uansett om det tar en mnd lengere enn hva hun nå har oppnådd!

Fotballfan

Hva mener du, at hennes egen kropp er "urealistisk og forvridd"? At noen må komme med motgift til denne nybakte morens kropp?

Kanskje man heller skal vise de unge jentene at man ikke skal hetse kvinner som har født på nett. Da mener jeg generelt i dette kommentarfeltet, som tar for seg ungens vekt og fotballfruen sin mentale kapasitet. Hele greia blir bare så malplassert når man tenker at dette er generert av et bilde av en kvinnekropp som akkurat har født et barn. Sykt, spør du meg.

Jeg aldri vært mer enig i noe før jeg las dette. bra skrevet og supert formulert! suzanne aabel, din mening er din mening.. men dette innlegget oser av sjalusi

Fotballfan

Haha. Her kommer bitterheten frem. Ikke gjem deg bak "signaleffekt". Du er bare sur fordi hennes blogg fremstiller henne perfekt, og du har hatt en tøff fødsel. Hun ER jo ikke perfekt, og hun har født et barn, akkurat som deg.
Å omtale det som "slike bilder", altså bilde av en kropp som har født et barn, er rimelig absurd.

En nybakt mamma er vel for fanden ikke hellig heller, så vidt jeg vet er det kun én nybakt mamma som er blitt helliggjort..

Så det jeg sier er at pga hennes ekstreme kroppsfiksering og kosthold, så kan det ha påvirket den fødselsvekten barnet fikk. Noe jeg tror. Å være 6 mnd på vei uten en liten kul er ikke så veldig normalt eller vanlig, Som noen har skrevet og at hvor kommer denne dama fra? Hva er hun lagd av? Hvis hennes unge lesere blir påvirket (mest sannsynlig),og blir gravide og skal følge hennes regime, så kan det få katastrofale følger. For både mor og barn. Anbefaler at unge lettpåvirkelige jenter skaffer informasjon av sikre kilder ang kosthold, vekt og hva som faktisk er normalt og vanlig. Jeg skulle gjerne hatt en slik kropp, men etter en fødsel hadde jeg tenkt at noe er galt. Jeg ville aldri heller ha turt trent så mye under en graviditet da du KAN miste barnet, eller at barnet blir for tidlig født. Vi er alle forskjellige og dette er ikke noe du vet om på forhånd. Så jeg håper virkelig at dette blir diskutert i media av profesjonelle medisinsk utdannede og farene ved et slikt regime. Alt med måtehold!

Ja, og det som er "morsomt" her er jo at alle kvinner ( for å generalisere litt ), sier at man skal være stolte av kroppen sin uansett fasong. Men det gjelder tydeligvis ikke alle fasonger.
Og jeg må legge til at jeg blir mektig irritert over de som slenger ut " Åh, du er heldig du som er så slank " Akkurat som om personen ikke har lagt ned en innsats for å få den kroppen man har. Hvor mange timer med beinhard trening har ikke fotballfrue lagt ned for å oppnå kroppen hun har? Og hun har garantert skikkelig lyst på fastfood og godteri flere ganger i uken som alle andre folk. Og for å ha sagt det så er jeg stor selv, men jeg vet at det er bare jeg som kan gjøre noe med det. Det handler tross alt bare om å gidde.

Fotballfan

Det var vel det min første veide, ca. Klarer seg fint han. Dette er spekulativ ondskap, og ikke annet.

Harald - en som ikke bryr seg om bildet.

Hvorfor må du kritisere ho? Jeg skjønner hvor du vil hen med kroppfokus mot unge jenter som sliter allerede med selvtiliten. Kroppsfokuset er mye sterkere i dag enn for bare 20 år siden. Internett. Men, hvem skaper disse "fantasi" figurene som lever i "drømmeuniverset" som du selv skriver i innlegget ditt? Jo, det er unge jenter og fustrerte voksne kvinner. Jeg har aldri lest bloggen din før i kveld. Fant den via noen på facebook. Leser sjeldent blogger, for de innholder som regel drittslenging mot andre som "fremstår" som perfekte eller noe annet motefjas. En kjendis legger ut et matbilde med 1 potet,1/4 brokkoli og liten bit av kyllingbryst uten saus. Da blir det ramaskrik! Da kommer moralpolitiet (Bloggere som ligger langt nede på lista og som vil komme høyere opp, eller de som vil ha flere likes) og forteller at slike bilder er negative for unge jenters selvtilit og gir signaler om at "spis slik og bli som meg" får verden til å gå under. Uten at personen som har lagt ut bilde har tenkt på dillemaet rundt spisevegring. Nei, dette blir bare for dumt.

La folk være som de er. Hun har sin måte å være på og du har din måte å være på (begge er bloggere og det ser ut som du gjærne vil ligge høyt opp på lister.Utifra hva jeg ser av forsidsbilde og bakgrunnbilde har du brukt mye tid på å få deg et image og hvordan du vil fremstå, Vært hos en fotograf eller?)

Hva hadde du følt om folk angrep deg for et bilde du la ut på bloggen din hvor du følte deg ok på?
Hvis hun føler seg bra etter fødslen og har lyst til å vise det, så er jo det bra? Hva om hun trenger bekreftelser? i likhet med deg. Du har en blogg for å kunne få bekreftelser på dine meninger,følelser og tanker. Det er det blogging nå har blitt til. Det er DET det handler om (matbilder er fordi en vil vise hvor flinke en er på kjøkknet og at maten ser "god ut". Bilder av klær er for å få tilbakemeldinger på at "den sitter så fint på deg" i innboksen eller i kommentarfeltet) Bekreftelser.
Må kvinner angripe andre kvinner som FAKTISK har det bra for å få en bedre selvfølelse?
Alle som føder har forskjellige opplevelser og forskjellige utgangspunkt. Noen er superdigre og kroppen er full av vann med mer,men andre har mye mindre mage og kropp. Enkelte tar fødslen lettere enn andre. Vi er forskjellige!
Og noen trenger bleie mer enn andre, men andre kan ta den av innemellom blødningene for å instagrame litt.
Ingen har like utgangspunkt ved en fødsel, annet enn må føde og at verden får en nydelig lite barn som ikke bryr seg en dritt om hva andre mener om moren eller faren, men som først og fremst er opptatt å komme seg til hektene i den nye verden. Livet er tøft for nybegynnere.

Har du tilatelse til å bruke det ene bilde med puppene, hvis ikke, bør du fjerne det.

Hadde noen egentlig brydd seg om dette var en person som hadde 134 followers på Instagram? hadde du vært like "hissig på grøten" og like skarp med ordbruken mot ho? eller er det fordi hun er "bloggkjendis"? Hvor går grensen for å "dislike" andre i sosiale medier?

Ja, jeg er mann. Men jeg hadde idoler når jeg var yngre. De hadde muskler og var pene og aktraktive for jenter. Jeg hadde ingen av de tingene,. Men kompanserte med god kondis før rockeband,røyk og alkohol tok meg og kondisen forsvant.(røykri idag, men dårlig kodis fortsatt) Kan si deg at det er like tøft for gutta når de er 16 år som med jenter. Men det er mye mer skjult. Det snakkes ikke om. Hva med å rette fokus mot unge gutter? Det er store mørketall blant gutter og MENN.

Siste spørsmål : Hadde en mann gjort det samme etter en omfattende opperasjon og pga 9 måneder langtids sykdom, som hadde frembrakt forfall for alle andre menn ikke han, og han hadde fortsatt vaskebrett på magen 4 dager etter operasjonen. Hadde du og mange andre i hylekoret skrevet side på side om at dette er feil signaler ut mot andre unge menn me "det er ikke sånn en SKAL se ut etter en sånn operasjon" ??

Takk oppmerksomheten!

Tusen takk! Både lo og grein!!! Er såååå enig! Vell skrevet er det også!! Takk takk takk!

Martinepine

I fuckin' love you etter dette innlegget! Jeg kan nok aldri vise meg i bikini igjen med trekkspill-magen min!

Hvis alle hadde vært like trent som hun var før graviditeten og under graviditeten, så er jeg nesten sikker på at man kan greie å se slik ut etter fødsel.

Kosthold og kropp er et veldig stort fokus og det har det vært lenge. Noen velger å gjøre noe med det og andre ikke.

La hun være stolt av kroppen sin, hadde vært det selv hvis jeg så sånn ut etter fødsel. Men forstår de som ikke syns dette er noe særlig!

Håpløst å mene, nå må du jo for all del ikke rose de som klarer noe her i livet eller faktisk har trent for å få den fine kroppen. janteloven tjohei

Hvis hennes kropp provoserer deg, burde du også la deg provosere av alle fitness-deltakere rundt om i dette langstrakte land. Tidvis florerer det med bilder på sosiale medier fra poserende lettkledde damer(eller menn for den saks skyld) innsmurt i brunfarge etter månedsvis med dietter og disiplinert trening. Folk prioriterer ulikt i livet, slik er det bare.

AMEN!

kjære kjære deg, les hva jeg skriver. jeg skriver ikke at kroppen til fotballfrue er forvridd eller urealistisk, det jeg mener er at folk som Suzanne her, som klager og syter over at slike bilder skaper usunne idealer , heller skal stille med samme mynt, legge ut bilder av sin egen kropp for å vise at alle kroppsfasonger er fine... det jeg skriver er altså at de skal slutte å hetse fotballfrua fra sofaen og heller bidra til å vise at alle er forskjellige og at det er ok.

Si meg, utfra en del kommentarer her så virker det som mange av dere går på ungdomsskolen der sjalusi og misunnelse pga utseende og kropp råder.Når noen reagerer normalt på sånt, så svarer dere med at alle er sjalu, 98% ville sett ut sånn osv. Jeg ler meg ihjel!!! Eier dere ingen innsikt, moral, eller sunne holdninger?? Hjelp, hehehehe...2,7 kg er medisinske fakta!! Ingen fjortis som har funnet på det! Man er ikke alltid sjalu fordi man reagere negatvit på et slikt bilde eller et sånt "eventyrverden!"! Det kalles modenhet.

mammaforgutt4år

Vel -
Jeg så Fantastisk ut etter graviditeten. allerede noen dager etter fødselen, så vandret jeg rundt på syke huset i normalvekt igjen, strålende fornøyd over å ha blitt mamma.
Nå hører det også til historien, at jeg gjennom svangerskapet, og i tiden etterpå, opplevde den ene komplikasjonen etter den andre, og verken sov, spiste eller noe grunnet en rekke operasjoner og smerte. MEN - kroppen, den var bra den!
Jeg begynte å amme som normalt, hadde wn sunn og frisk gutt, og jo større han ble- jo mindre ble jeg. Det hadde seg nemlig slik, at det var en grunn for at kvinner blir anbefalt å gå opp en viss vekt under graviditeten. Slik at man skulle ha litt å tære på. Noe jeg fra starten av IKKE hadde. Jeg ble svært undervektig, og fikk en BMI som en med alvorlige apiseforstyrrelser. Da stoppet jeg å amme, etter 6 mns fullamming. Jeg følte meg som en bitteliten tennåring, som gikk rundt med vogna foran meg... Har endelig kommet meg opp i vekt igjen i dag.
Skulle jeg bli gravid igjen, så ønsker jeg heller å ha litt å gå på, enn å være tilbake med det samme. Jeg har da ikke dårlig tid... det virker som om det har blitt en sport å se ut som før så tidlig som mulig etter fødsel. En svært usunn sport, som ikke følger naturens regler.
Det viktigste er da ikke å begrense næringsinntaket så mye som mulig mens man går gravid, heller å holde en sunn helse for barnet man bærer fram for å skape et godt grunnlag for dens liv.
Hilsen en svært stolt mor

Nå fødte hun faktisk én uke før termin, ikke én uke etter. Hennes termindato ble satt til 1. eller 2. desember, og hun fødte for 4 (?) dager siden. Syns forøvrig at dette var en latterlig "kronikk", hvor du (Suzanne) skylder dine problemer, på andre menneskers lykke. Hvor trang i hodet går det an å bli? Jobb med deg selv, så skal du se at du får det litt bedre her i livet. Du hadde ikke tatt skade av å kutte ned på alle burgerne fra Mc'ern heller. :)

Håper du føler deg bedre nå som du får ut hvor sjalu du er.

Maren Larsen

TAKK! Takk, for at du tør å si det alle tenker :) (i frykt for kommentar fra både fotballfrue og fotballspiller)

Synes det er frekt av deg så skrive et slikt innlegg. Hun har like mye rett til å være stolt over kroppen sin som du og de andre mødrene er. Og det at dette kommer fra en 32 år gammel dame synest jeg er skummelt, fordi når du er så voksen synest jeg du at du burde vite hva det vil si å henge ut folk på nettet. Det gjør du her

Jeg lurer på hvorfor vi hele tiden skal sammenligne oss så voldsomt med andre.... Berg Eriksen var meget godt trent før graviditet og etter fødsel. Hun har en slank kroppsfasong (heldig for henne) og det gjør det sikkert enklere å komme tilbake til matchvekt. Hun er stolt av kroppen sin og har all rett til å være det - hun jobber hardt for den, men trening og et "sunt" kosthold (jeg hadde neppe blitt mett men). 10 år etter siste (av to) fødsel har jeg fortsatt den samme babymagen (har alltid vært der den), men jeg er stolt av kroppen min likevel. Jeg har ikke trent mer enn ett par timer i uka de siste årene og da fortjener jeg den kroppen jeg har og er fornøyd med den. Det er holdningene om idealer vi må gjøre noe med - ALLE mennesker har samme verdi uansett om det skulle være noen kilo for mye eller for lite på kroppen. Vi må jobbe med alle menneskers selvbilde. Jeg vil heller hylle Berg Eriksen for at hun står for den hun er og er stolt av den kroppen hun har, Hun har virkelig jobba for den.
Når det gjelder kosthold så ser jeg på det som vår jobb som foreldre å lære våre barn om sunt kosthold og trening.
Babyen hennes var ikke spesielt stor når den ble født, men den var ikke unormalt liten heller. Selv var jeg 2900 gr når jeg ble født og mamma hadde knapt synlig kul etter en tøff "morgen"kvalme som varte døgnet rundt i 7 mnd. Min yngste veide også 2900 gr (mulig sammenheng) og jeg spiste godt og mye uten mer enn normal kvalme. Vi er skapt forskjellig og vi bør kanskje slutte å kritisere andre pga utseende og interesser. Berg Eriksen er en type som er opptatt av for henne vakre ting, mote, trening o.l og det må hun jo få lov til.
Og hvorfor så misunnelig på at hun har penger.... Bra for henne.....

Du, man trenger ikke vaskehjelp for å ha det rent og pent... Klarer du ikke det selv så er det noe i veien med deg! Fotballfrue vasker selv hun som alle andre. Og hva har du med å legge deg opp i hva andre kommer ut fra fødestua i? Tipper hun er mer stødig i de hælene enn du er på flate. Du har jo tydeligvis ingen utsikt fra skylappene dine, for hadde du hatt det så ville du oppdaget at verden ikke er svart hvitt, det går faktisk an å gjøre andre ting enn det "alle" (les, saueflokken) mener er rett. Når det gjelder signaler hun sender, så vil jo ethvert oppegående menneske fatte at alt hun har, har hun jobbet for. Det må jo være et fint signal å sende til dagens ungdom som bare blir latere og latere og sitter på rævva med prnger fra NAV i hånda.

Er vi ikke alle forskjellige? Fotballfrue har valgt det livet hun vil ha, og har tid til å prioriterer det hun vil. Alle andre har ikke den muligheten. Sånn er det bare. Tror mange av de som kritiserer henne ville ha lagt ut et bilde av kroppen sin hvis de hadde sett sånn ut fire dager etter fødselen.. Hvorfor er det ikke lov til å vise seg frem i Norge?

Det er ikke spesielt normalt eller vanlig det da.Gjennomsnittlig vekt er 3500 g. 1 av 20 veier under 2500 g. Under dette er det underernært. Hadde hun født før termin, eller kanskje i termin, hadde barnet vært mest sannsynlig under 2500 g. Det kan dere tenke litt på dere som kun henger dere opp i utseendet og kropp. Babyen er viktigst her. Men jeg regner med vi får et nytt innblikk i baby- lav- karbo- slankemat fra henne fremover...Fra "babymat" hun importerer fra utlandet, ingredienser som ikke engang er lovlig i Norge! Jeg syns hun gir et skremmende bilde av en "virkelighet" som ikke eksisterer for de fleste!!!

Alle skal få lov til å legge ut bilder av kroppen sin. Har man litt eller mye ekstra, blir man hyllet. Er man tynn er det plutselig "stygt, egoistisk, kroppsfiksert," og ikke minst "livsfarlig for barnet". Det mange her er rett og slett nettmobbing, og at det sendes ut signaler til unge mennesker om at dette er greit gjør meg redd.

Så lenge man er fornøyd med seg selv og er av god helse, skal man være godt fornøyd selv om man veier 50 kilo eller 80.

The only reason you feel fat is because you eat junk and you dont want to work out. Let Caroline be proud of her body! If she would be looking like a freaking elephant and put that picture on instagram everybody would be like you go girl! But just because she looks as skinny and nice as she does people get provoked by it???? What kind of world do we live in? Where strenght and motivation are punished and laziness are adored?

Det gjør hun sikkert. det gjør jeg også. men nå er det ikke snakk om det da.nå er det fotballfruen.

Ja, for det var jo helt sikkert det første hun gjorde etter at hun hadde født! Herregud...

Det er hva hun står for og hva hun har jobbet for, man får ikke en så veltrent kropp over natten, og det har heller ikke hun! Det er blod, svette og tårer!! Alle har vi forskjellige kroppsbygning, og noen kommer seg raskt etter fødsel, andre tar det lenger tid for, og det sier seg jo selv at om man er topptrent så vil det gå mye raskere!! Jeg mener hun har all grunn til å være fornøyd med seg selv, fordi hun har lagt ganske mye arbeid i å få det sånn. Og da vil kanskje noen si at, en vanlig person kan ikke trene så mye og holde på slik som hun gjør, MEN det har med dine egne prioriteringer å gjøre, og hvis du velger å prioritere bort trening, ja så er det din egen sak!

Jeg ser absolutt dette med presset på unge jenter med at man må se slik ut, selv er jeg ei lubben jente på 18 år, som kanskje ikke var så veldig fornøyd med kroppen min da jeg var litt yngre. Men i senere tid har jeg skjønt at det egentlig ikke betyr så mye, jeg ser ut som jeg gjør, og de personene jeg trenger å ha i livet mitt elsker meg for den jeg er, og det er nok for meg! Men det å se at fotballfrue kan se slik ut 4 dager etter fødsel gir meg inspirasjon til å trene selv (selvom jeg aldri får rotet meg til å starte ordentlig, men det er mine prioriteringer)

Hun lever jo absolutt ikke noe spesielt usunt liv, hun spiser sunt og har en sunn kropp, så jeg mener ikke hun er ett dårlig forbilde for unge jenter! Og hun burde heller ikke bli rakket ned på fordi hun har jobbet hardt og faktisk nådd sine mål, det burde jo være inspirasjon for alle!!

Når man er gravid bør man legge på seg et viss antall kg. Det er anbefalt både for mors og babyens helse i svangerskapet og etter fødsel. Ser ikke ut som hun har lagt på seg et gram.. Kjempeflott at hun trener gjennom hele svangerskapet men d virker nesten som om det er viktig å ikke få stor mage og vise den frem.. Og dama er tynn, hun har ikke lår eller former i det hele tatt. Hadde det ikke vært for silikonen kunne kroppen tilhørt ei jente på 13 år. Hun har gjort en kjempejobb ettersom bloggingen er det hun lever av, men å være voksen og fremdeles ha et behov av å legge ut halvnakne bilder av seg selv må tyde på at hun er ekstremt kroppsfiksert og har antagelig et snev av en eller annen type spiseforstyrrelse!!

http://4thtrimesterbodies.com

For andre mammakropper... ;-)

TAKK for at du skrev dette. Er selv 17 år og har vært ut og inn på sykehus de siste fem årene på grunn av anoreksi.. En av de store forbildene i fjortistiden var fotballfrue, hun inspirerte utvilsomt slankingen min. Jeg kan ikke si jeg ikke liker henne, for jeg tror de fleste unge jenter i likhet med meg skulle gitt alt for å være henne. Men det hun gjør her er ikke bra eller sunt for noen. Dessuten synes jeg det er en noe merkelig prioritering å poste slike bilder av seg selv fire dager etter fødsel.

Ja, det der blir faktisk for dumt, hadde den ungen vært syk så hadde ikke hun vært hjemme nå!!

Min sønn veide akkurat 3 kg da han ble født ved keisersnitt 3 uker før tiden. Da hadde jeg ligget sprekksjuk uten søvn og næring i 4 mnd. Jeg gikk opp kun 5 kg under svangerskapet grunnet at jeg ikke klarte å spise. Det er ikke veldig normalt å få så små babyer, dersom mor har et normalt kosthold, er det vel? Er det sunt å slanke seg under graviditeten?? Jeg gikk med konstant dårlig samvittighet ovenfor barnet inni meg, var redd han fikk i seg for lite. Hadde Aldri risikert noe, som kunne være skadelig for han.

Jeg er helt enig, hun jobber hardt, og viser at hvis man virkelig vil og setter seg mål får man resultater. Det burde være inspirasjon på mange områder!

For et lattis innlegg! Folk er så utrolig sjalu! Gjør nå med deg selv før du begynner å kritisere andre! Isteden for å sitt å skriv slike innlegg så ha deg en tur på treningssenteret og bruk tia di fornuftig! For regne med det er kun sjalusi at du ikke sjer slik ut, hvorfor man skriv slike innlegg eller kommentarer! Hvis du hadd vært ei feit mor som har lagt ut et bilde 4 daga etter fødselen så har hun sikkert blitt hyllet for hvor modig hun er! Hyllest til fotballfrue for at hun tar vare på kroppen sin. Har du kanskje tenkt på hvorfor fotballfrue har hatt et godt svangerskap og så mye energi?? Jo kanskje for hun har et riktig kosthold og trening som gir overskudd!! Makan for nånn bittre og stygge mødre det fins i Norge ass! Vedde på at all ektefellan dokkers drømme om at dokker hadd kunna fått rævva opp av sofaen å begynt å trent for å sje ut som fotballfrue.

Hei,
Normal fødselsvekt for barn i Norge er 2500-4500 g. Lav < 1500 g. Svært lav < 1000 g. Ekstremt lav < 1000 g. Babyen veier med andre ord det den skal veie, og å indikere noe annet synes jeg blir veldig feil overfor barnet. Hold deg til problemet her, som er fotballfrues undertøybilde, ikke barnet som faktisk kan se disse kommentarene når hun vokser opp.
Hilsen lege

Synes dette var godt skrevet! Synes det har blitt alt for mye kroppsfiksering og fokus på å være perfekt at det er helt sykt. Ikke lett å være ung jente som vokser til i dag... man skal se ut som en modell, ha de rette klærne og vennene. Greit at hun har jobbet hardt for å få kroppen sin slik, og hun skal ha cred for det. Det jeg ikke forstår er hvorfor hun fokuserer slik på kropp kort tid etter fødsel via sosiale medier istedet for å fokusere på det fantastiske barnet hun akkurat har født? Det virker som det er viktigere for henne å vise frem sixpacken enn ungen..Skulle ønske hun delte mer av hverdagen sin slik den faktisk er istedet for å lage en perfekt illusjon slik at unge jenter skal streve etter hennes liv. De aller fleste jenter vil aldri få et slikt privilegert liv med de godene hun har..

Er tydeligvis noe galt når ungen veier 2,7 kg, 6 dager før termin. Da tenker man litt for mye på kropp og litt for lite på baby. Anorektikere jobber også hardt for sin kropp, og det er heller ikke noe å strebe etter. Ikke alt er sjalusi, noe handler også om sunn fornuft.

La meg stoppe deg allerede etter første setning, for det er tydelig at du har misforstått. Jeg sier ikke at 98% av landets jenter er stygge. Det jeg mente var at det er et fåtall mennsker i dette landet, både menn og kvinner, som har psyken/mentaliteten, for ikke å nevne genene, til å følge et kosthold og en treningsplan som i lengden(flere år) bidrar til at man får en såkalt fit/slank/trent kropp. Jeg sier ikke at hun har en kropp som alle jenter burde streve etter å få eller ha som mål, men for hennes del har trening og kosthold resultert i en langt over middels trent kropp som i de aller flestes øyne blir sett på som beundringsverdig og imponerende. Hun har satt seg et mål, jobbet mot det, og lyktes! Hva er galt med det? Folk burde være glade på hennes vegne, ikke dra henne igjennom dritten fordi hun har valgt å bruke tid og krefter på noe annet enn andre gjerne ville gjort. Jeg ser forresten også hundrevis av nydelige, vakrer jenter i alle aldre og former hver dag jeg er ute å går, og vil karakterisere meg selv som det lengste fra shallow du finner. Det er ingenting galt i å ikke være like slank og trent som Caroline, men det er samtidig ingenting feil med å være så slank og trent som Caroline. Jeg synes også at hun har rett til å være stolt av det hun har oppnådd!

Når det kommer til penger så er det ikke til å stikke under en stol at penger har mye å si i dagens samfunn. Nå har ikke jeg noe kjennskap til hvor mye en tippeliga-spiller tjener i året eller hvor mye penger hun tjener på bloggen sin, men jeg tviler på at hun får alt av "gubben" som du så fint kaller ektemannen, ettersom hun etter mine bereginger bruker veldig mye tid på bloggen sin og tross alt har én av Norges mest leste blogger. Hun tjener etter all sannsynlighet mer enn nok på bloggen til å klare seg selv.

Måten du skriver på virker veldig bitter. Hva er galt med en hushjelp om man har penger til det? Eller er du én av dem som mener at alle skal tjene nøyaktig likt, uavhengig av hvor hardt man jobber og at man derfor ikke skal ha noe mer enn noen andre har? Jeg ser heller ikke problemet dersom hun har en personlig trener som kommer til huset for å ha treningen der. Har man råd har man lov. Det er ikke dine penger hun bruker..

Det meste kan kjøpes for penger ja, det har du helt rett i. Jeg er ikke rik jeg heller, men jeg bruker da ikke dagene på å se ned på å skrive negativt om de som er det. Fokusér heller på deg selv - gjør det beste ut av ditt liv. Du har rett på din egen mening, og det er ytringsfrihet i Norge, men jeg ser ikke poenget i å rakke ned på andre fordi de lever et annet liv enn deg selv.

Helene Elisabeth

Endelig en som har skjønt det! Fy søren så bra skrevet! Tok meg selv i å bli så revet med i innlegget at jeg nesten startet et fakkeltog :) håper alle går inn å leser dette. Dette er å være et sunt forbilde. Tusen takk.

Vondt å se at fokuset på kropp og utseende betyr så mye en kvinne som nettopp har fått barn. Hvor tom og selvsentrert er det lov å være egentlig? Er hun så redd for å ikke være tynn at det kommer før alt annet? Helt sykt at mange unge jenter ikke ser hvor skadet denne kvinnen er.

Slutt å les da eller gjør noe med deg selv hvis du syns det er så ille....

AMEN! Jeg er helt enig med deg.

Ann Kristin

Jeg skjønner virkelig ikke hvordan du kan tro at du er så mye bedre enn fotballfrue ved å skrive dette innlegget her? Det eneste du oppnår med dette er mobbing på høyeste nivå, og det er absolutt ikke greit. Selv om noen har jobbet ræva av seg for å få en kropp som de selv føler seg vel i og har lyst til å vise dette til omverdenen, så er det ingen unnskyldning for at alle vi andre som ikke har den viljestyrken kan slenge dritt. Du sier at hun er et dårlig forbilde for dagens ungdom, men hva meg deg? Hvilke signaler sender du ut med å direkte mobbe og henge ut noen over nett? Dette blir rett og slett for dumt.

Til " lege" : Hadde du lest hva som var skrevet ordentlig så hadde du sett,og hvis du liksom er lege så bør du vite at 2700 gr er ikke spesielt vanlig. Få dagers termin skiller et undervektig barn her. Og ja, hun fikk med seg barnet fordi det var over 2500. 200 gram over! Hadde hun født noen dager tidligere så hadde hun kanskje ikke det! Det er skremmende. Små marginer. Å man kan overhodet ikke si at pga hennes ekstreme trenings/kostholdsregime så kan dette ha være en uheldig effekt av det. Og bildet henger veldig sammen med barnet. Ja, hun ser bra ut. Men for å se så bra ut 4 dager etter så må man ha forsømt noe. I dette tilfellet virker det som det er et undervektig barn. Hilsen jordmor Bertha

At magen ser sånn 4 dagar ette fødsel e kje normalt! Uansett kor trente man e, så henge magen litt 4 dagar ette fødsel siden han har stått i strekk i 9 mnd.. Livmora har jo knapt fått trekt seg samen jo !

Babyen er ikke dysmatur i det hele tatt! Alt fra 2500 g til 4500 g regnes som normalt. Du vet vel heller ikke noe som tilsier at jenta hennes ikke er frisk, du kommer bare med dine egne spekulasjoner.

Til "jordmor" Bertha, hvis du virkelig er jordmor er det tragisk at du som helsepersonell har slike forutinntatte holdninger/meninger til/om andre mennesker. Du vet jo faktisk ikke hva hverken fotballfrue spiser eller hvor mye hun trener...

hva i all verden vet du om det? var like stor selv, ikke dysmaturt barn! skjerpings!

Janteloven lenge leve!!!

Å legge ut bilde av kroppen din 4 dager etter at du har poppet ut en unge. Sier litt om egoet og oppmerksomhetstrangen til denne jenta. Greit at kroppen din ikke ser ut som den har huset et barn i 9 mnd. Men tror du representerer 0,00001 som har det slik. Vi andre har hengepupper,bleiræv, bustete hår, en tåre på kinnet og vi praktisk talt bor i joggebukser. Vi må tisse i dusjen for at ikke musa skal svi av. Og vi hadde fitteføner til å tørke oss med når man hadde dusjet. For det man før fødsel kalte tissen er et åpent sår. Som man strengt tatt er redd den ikke skal bli noe i nærheten av det samme igjen. Brystvorter som nesten pulserer av all ammingen. Og man kan antyde sår. Amme-bh men innlegg er sexdrepen for din partner.Alt man snakker om er babyen din og alt annet kan virke fjernt. Det lille nurket som man har fått er verdens vakreste. Og ingen kommer forran barnet ditt.
Da undrer jeg litt over Fotballfrue og hennes bilde. Klart hun ikke bryr seg om at det sitter unge jenter der ute som har alvorlige lidelser og komplekser for sin kropp. Med stor makt følger stort ansvar er vel en ting hun ikke tenker på. Da hadde hun ikke lagt ut dette bilde. En kan undre om sin egen kropp da man ser henne slik etter BARE 4 dager. Jeg driter i om hun hadde vært så tynn at hun var gjennomsiktig. For jeg bærer nemlig mine strekkmerker og arr med stolthet. Min kropp har bært frem to skjønne unger og ikke et strekkmerke eller ei blond sylfide skal ødelegge det.
Hun må gjerne ta hundre bilder av seg selv og klistre det på nettet så mye hun vil, men jeg vet at når jeg fikk baby så var det babyen jeg la ut bilde av. Og ville vise frem ikke meg selv.
Selvsentrertheten lenge leve!

Hvor vanskelig er det å få med seg tekst? Jeg har ikke skrevet at babyen er syk eller ikke frisk. nÅr det gjelder hennes kosthold og trening så må jeg si :jo det gjør jeg. Om du ikke vet det så har hun en blogg, og flere sosiale medier der hun legger ut hvor mye hun trener, hvor mye hun spiser, hva hun spiser, hva hun trener, hvilken øyenskygge hun bruker, hvilken rettetang hun bruker, og hennes syn an lav karbo mat har også vært i media tidligere FØR hun ble gravid. Der har hun sagt at hennes barn skal på diett, les:lav karbo. kan være greit å orientere seg før man uttaler seg, ikke sant?

Blir så utrolig lei meg på deres vegne. I alle fall dere som skal kritisere. Tenk hvor mye dama har jobbet for dette! Alt hun har oppnådd har hun jobbet for selv, og ikke minst har hun jobbet utrolig hardt for det. Jeg skjønner ikke problemet med å legge ut et slikt bilde. Hun har all rett til og være stolt. Finnes det jenter der ute som ikke tåler slike bilder, er det ikke vanskelig og la være å se på dem. Jeg skjønner at noen er syke og blir provosert, men dama kan da vel ikke slutte å være stolt og la være å legge ut bilder av seg selv fordi noen blir inspirert på helt feil måte? Fotballfrua er et enormt forbilde for meg. Innsatsen hun legger i absolutt alt hun gjør er beundringsverdig! Er utrolig inspirert, og treningen min og kostholdet mitt har aldri vert bedre, takker være den dama. Alle graviditeter er ulike, og selv om du ikke så sånn ut etter din fødsel er det vel ikke noe fotballfrua kan noe for? La for all del dama være stolt, det unner jeg henne, og jeg kan ikke skjønne at noen kan kritisere henne for det. Blir søren meg provosert når hun ikke får "lov" til å legge ut slike bilder. Kun fordi du var/er feit og jævlig etter din fødsel, må ikke fotballfrua være det. Det er et sykt samfunn vi lever i, når jenter ikke kan se på bilder av andre jenter med slank og fin kropp uten å stoppe og spise, eller lene seg over doskåla etter et måltid. Og til alle dere som snakker om mannen hennes.. hun tjener så utrolig mye mer enn han. Og hadde det vert omvendt hadde vel heller ingen av dere takket nei til et slikt perfekt hus om dere hadde sjangsen.

SÅ enig med deg, Kjetil! Nå er jeg så dritt lei av å ikke kunne gå inn på vg, db osv for å lese NYHETER, bare fordi alt handler om å rakke ned på folk! Kan ikke folk bare gjøre som de vil?? Du er feit, og hun er tynn? hva så.. om du la ut bilde av deg selv, hadde du fått beskjed om å spise mindre, mens hun må spise mer! ingen blir fornøyde uansett, så bare pass på deres egen kropp! det er dere BLOGGERE, ja deg også, som gjør 16 år gamle jenter gale i hodet!! Du mener at fotballfrue legger ut feil bilde av hvordan man ser ut etter man har født, men hva så? Du driver åpentlyst med nettMOBBING. Har fulgt fotballfrue i snart 3 år nå, og har ALDRI lest et slemt innlegg om noen! LA HENNE VÆRE I FRED!!!!

Eg skjæmmes på vegne av fleire av dåkker!!! Og forfatter av detta innlegget!! Tenke dåkker overhode på ka dåkker skriv??!! Det e virkelig ikkje rart det e mye nettmobbing!! Ka slags signala sende dåkker?? Voksne menneska som hakke og rakke ned på andre!!! Det sitt maaaange unge å læs detta.. Og tenke at det e greit å være stygg med andre over nettet. De voksne gjør jo det!! Koffer kan ikkje dem?! Dåkker fyre oppunder nettmobbing og dritt!! Dåkker sende signala laaaangt være enn et bilde av fotballfrue.. Det e fleire av dåkker her inne som må bynne å tenke litt.. Haue e ikkje bære te pynt!! Det e fult mulig å bruke innsida også!!!

Og hvor tar du det fra? At det må være noe galt av den grunnen? Min datter veide også 2, 7 kg og ble født 8 dager før termin. Ingenting galt med det. Og jeg var ikke i nærheten av trening og nazi kosthold hverken før eller under graviditeten. Blir for dumt å komme med slike utsagn!

Veldig enig med deg der! Som så mange andre tenkte jeg også på skoene hun hadde på seg da hun forlot sykehuset. Bena hennes ser ut som spisepinner i gigantiske legoklosser, og overhodet ikke trygt. Det er glatt i Skien/Siljan nå, så bare flaks at mor og barn kom seg helskinnede hjem. Når det er sagt, så er dama fake fra topp til tå. Kroppen skal jeg ikke ta henen for å ha jukset seg til, men den stakkars kroppen hennes piner hun hver eneste dag, og har nok gjort det i en veeldig lang periode dessverre. Ikke nok med at mannen hennes tjener fett, men så å si alt hun har i hjemme sitt er hun blitt sponset med. Ikke alle som har den muligheten nei. Når alt det er sagt, vil jeg virkelig få si til deg Kjetil: Det er helt motbydelig å lese det du skriver! Alle kvinnene/jentene jeg kjenner er unike og pene på sin måte. Og de jentene er 100% ekte og naturlige. Flott å se at du føyer deg i rekken bak en drøss andre, dessverre, som elsker plastic fantastic! Du lever i en drømmeverden. Bloggen hennes er kun bygget på en fasade. En fasade, og et desperat skrik om å få det perfekte liv. Hvordan kan du vite at hun ikke sliter med tvangstanker, eller har en kronisk lidelse? Og hvem er virkelig du til å dømme andre? Jajaja, nå får jeg vel høre at jeg bare er supersjalu, osv. Saken er den at det er jeg overhodet ikke! Jeg har en sunn og frisk kropp som fungerer optimalt. Jeg har alltid vert fornøyd med mitt utseende, og jeg er fornøyd med meg selv som person. Ikke fordi jeg kan akseptere kroppen min, men fordi jeg har to bachelorgrader samt en master, noe "fotballfrue" aldri kommer til å prioritere da fasadelivet er, ifølge det vi ser utifra bloggen hennes, det viktigste for henne.

Amen!

Folkens, er det så rart at hun ser ut slik som hun gjør når hun ALDRI fikk babymage? Magen hennes var på størrelse med en ert før hun klekka ungen, så det er ikke så sinnsykt at magen hennes fortsatt er liten!

fant denne tweeten og syns den passet godt inn!
"steden for å klage over at fotballfrue er så mye tynnere/penere enn dere
kan dere ikke kanskje prøve å
trene??:D"

Bra skrevet, og du får fram det mange tenker. Jeg mener at det er helt greit at ff er stolt av kroppen sin, men er det virkelig nødvendig å legge ut et halvnakent bilde av seg selv?! Det er jo bare for å vise seg fram, tenker jo ikke noe særlig på hvordan det bildet kan påvirke leserne. Syns det blir litt for drøyt, må jo ikke bare tenke på at kroppen skal se helt perfekt ut, må jo tenke på ungen og.. Så jeg er helt enig i det du skriver, Suzanne, bra!

Dette var trist og usaklig å lese. Og sterkt preget av en helt unødvendig misunnelse. HVORFOR GIR DERE DENNE KVINNEN (FOTBALLFRUE) NOE SOM HELST MAKT OVER HVA DERE SKAL TENKE OG MENE OM DERE SELV, OM IDEAL OG OM OMVERDENEN??? Det har jeg alltid lurt på. Bare la vær. Ikke gi noe reaksjon. Vær glad og stolt over det DERE selv oppnår, og gi nå langt faen i denne imponerende prestasjonen. Når skal folk forstå at det å være kjendis er en helt annen livssituasjon enn alt annet. Bare tenk på økonomi, fritid, støtteapparat, forventninger, press, mangel på privatliv, eksponeringsbehov (eller etter hvert svært uønsket eksponering). Jeg er en nitten år gammel gutt, så klart jeg ikke vet noe om å føde, situasjonen etterpå osv, men man føder vel fordi man ønsker seg et barn? Da bør dere få hode opp av sanda og være mer stolt over det viktige her: jobben dere gjør som moren til dette barnet. Noen ganger mister man muligheter man hadde før, men man får også et nytt og mye ler innholdsrikt liv. I hvert fall så lenge barnet er ønsket. Så vær så snill, gi dere nå, forstå at denne bloggedama ikke er halvparten av den fantastiske mammaen dere er for barna deres! For mens Victoria er på treningsstudio og noen andre passer barnet hennes, tilbringer DERE den verdifulle tiden med den nyfødte og gir den den en trygg velkomst. Six pack på fire dager er absolutt INGEN VERDENS TING I FORHOLD. Håper jeg fikk vist et annet perspektiv av saken. Stor klem til alle feite mødre der ute! Barna kunne ikke hatt bedre mammaer, det er jeg helt sikker på! :)

Beklager, jeg skal omformulere meg: Det er ingenting galt med at en baby veier 2,7 kg, men det er i nederste sjiktet av det som er "normalt"(normalvekt er 2500-4500 gram, gjennomsnittsvekt er 3500 gram) hos nyfødte. Og jeg vil tro at hennes overdrevne treningsregime og kostholdet hennes, kan være en medvirkende faktor for at babyen ikke veide mer(og at hun ser sånn ut etter 4 dager). Og jeg synes det er helt håpløst av de som skriver at "hun har jo jobbet hardt for dette". Det vil ikke si at det er sunt, og det er heller ikke sunt for 14 år gamle jenter som nærmest "tilber" fotballfrue, noe jeg synes er skremmende og trist. Fotballfrue må selvfølgelig få gjøre som hun vil, men det er greit å tenke litt over hvilke signaler hun sender ut. Forhåpentligvis vil hun kanskje tenke annerledes når hennes egen datter blir tenåring. Jeg husker selv hvor slitsomt jeg synes det var, og kan ikke tenke meg at å være tenåring i dag er noe lettere med tanke på disse bloggene. Jeg mente ikke å fornærme deg "oppgitt", men håper du ser poenget mitt her. Det er for all del ikke alle syltynne som er syke heller, og heller ikke tykke. Verden er ikke svart/hvitt(heldigvis).

Sincerely "elisabeth"
Jeg tror da virkelig ikke at fotballfrua har jobba så hardt for dette. Det er såvidt forskerne har kommet fram til, helt pokkers umulig at en kvinne kan se slik ut bare fire dager etter å ha huset et barn i den magen. Det hjelper selvfølgelig at dama er godt trent, at kostholdet er sunt og kanskje til og med overdrevent sunt, og at barnet ikke kom ut naturlig, men det er fortsatt u-m-u-l-i-g!
Som beskrevet i artikkelen, trenger dere damer noen dager for at ting skal komme "på plass" igjen. Vi menn må vente hele 4-6 uker før dere overhode er i stand til å ha noenlunde normal sex igjen, med mindre det skal føles ut som å kjøre "vindtunell". Det eneste vi virlkelig har det gøy med, er en del større pupper som ikke er forstørret med silikon, men som faktisk ser (og er) naturlige. Dessverre er det "bare se men ikke røre" der også, for til og med "melonene" er såre og øme, og dessuten "property of" den lille alarmen som kommer til å okkupere halve kosetiden vår.
All syting og klaging til side: Jeg har tre mulige løsninger for hvordan dette bildet kan bli tatt fire dager etter:
1) Det ble tatt fire dager etter unnfangelsen, ikke fødselen
2) På godt norsk "C-section". Og det en måned før termin. Minst. Pluss massera operasjonsleger.
3) Photoshop.
Kos dere jenter, fotballfruer som dette ER en fantasiverden, ikke at det kommer til å overbevise dere, men like fult like mye fantasi som at vi menn kommer oss inn i dongeribuksa vi passa når vi var 18 (jepp, har passert 35 og har fortsatt buksa liggende som "mål" for hvor tynn jeg ikke burde bli).

Jeg forstår mye av det du skriver her, likevel føler jeg en trang til å kommentere. Fotballfrue har laget et image rundt hva hun spiser, hvor mye hun trener og det å se perfekt ut. Dette er jobben hennes, så fremt som livsstilen hun har valgt. Hadde alle trent like mye og spist det samme som henne, hadde alle sett ut som henne. Hun har valgt et kosthold, som jeg personlig er "uenig" i at er sunt, men som hun trives med, og man trenger ikke være hjerneforsker eller ernæringsfysiologi for å skjønne at man går ned i vekt av dette kostholdet. Det at hun legger ut bilder av kroppen sin, synes jeg er helt fair! Vi lever i et samfunn der unge ser opp til disse "tynne" rollemodellene, eldre ser ned på dem fordi de er dårlige forbilder. Likevel blir unge lært opp til å jobbe hardt for å nå sine mål. Her begynner det å skurre for meg. For selv om det finnes usunne måter å nå sine idealmål angående kroppen sin på, og det er lett å få et feil bilde, så er det mange, inkludert meg selv, som jobber hardt for å få den kroppen man ønsker! Om man ser tynn eller trent ut er ikke det synonymt med usunn, ofte heller tvert om! Og hva skjedde med "vær stolt over kroppen din"? Fotballfrue trener hver eneste dag, lever et sunt kosthold og har lagt opp livet sitt etter dette, hvorfor skal ikke hun få lov til å være stolt over kroppen sin? Er det bare halvlubne middeladrende som får lov til å legge ut bilder av seg selv i Evas drakt? Poenget er at jeg synes det er alt for mye negativt fokus rundt trente mennesker. De gjør i alle fall noe for å kunne være stolte over kroppene sine, i motsetning til de som trykker i både seg selv og barna all verdens produkter av tilsetningsstoffer og skjult fett og legger ut "se på meg jeg tør å vise bilringene mine"-bilder. Kall meg overfladisk, men jeg har ingen glede av å se på halvbleike valker og hengepupper!

Fyttikatta. Dette er det beste innlegget jeg har lest på lenge. Kruttsalve uten like! Stå på!!

Det er ikkje berre å trene Marie, nokon av oss kan ha problemer å takle som ikkje kan berre trenast burt og med alt dette fokuset på siltynne kropper (overalt på media), samt slanking burde minimerast.. Det er ikkje alle som vil eller kan sjå ut som "barbie"..

Tusen takk for denne, Stein Bjarne =)

Fotballfan

Bertha, hvis du er jordmor, gjør du ikke akkurat stas på yrket, med det du skriver. Min første sønn veide rundt 2700. Du har omtrent like mye vurderingsgrunnlag på meg som du har på henne. Du vet ingenting om babyens utvikling i svangerskapet. En lege uttalte til tv2 at så flat mage er naturlig, og kan hende, men uvanlig. Så da må det jo ha vært fare på ferde i min sønns svangerskap også.

Jeg tror du ljuger, og er, i likhet med resten av hylekoret, full av fordommer og bedrevitenskap.

Takk for din fine kommentar =)

Fotballfan

Snakke stygt om e nybakt mamma er et skikkelig godt forbilde! Det flytter nok terskelen for nettmobbing i riktig retning. Hva er et sunt forbilde da? Trøkke i seg på McD, mens helseutgiftene stiger i taket pga livsstilssykdommene vi påfører oss med "sunnheten" vår?

Fotballfan

Leve sunt og være tynn = skadet. Takk.

Kjære "snuppa". Ikke mulig å kommentere på det du har skrevet, men jeg håper allikevel at du leser dette. Det er trist å lese at du synes jeg er motbydelig, men vil du utdype dette? Jeg har da ikke hengt ut noen eller skrevet noe nedverdigene om noen(?) Om noen føler seg støtt av det jeg har skrevet så beklager jeg dette, men jeg ytrer bare mitt syn og mine meninger om saken.

Du skriver hun er "fake fra topp til tå", men kroppen unner du henne? Hva er det da hun har jukset seg til? Ja, hun er sponset av mange, nettopp fordi jobben hennes er å blogge. Det er mange firmaer som tjener gode penger på markedsføring gjennom bloggere, men statusen som én av norges mest kjente bloggere har hun klatret seg til selv, og det skal heller ikke du ta fra henne.

Du er dessverre ikke stort bedre selv der du også føyer deg i rekken blant alle "haterne" som føler seg rimelig store bak tastaturet der de fritt kan slenge med leppen og rakke ned på andre. Skal spare deg for sjalusikommentarene, for du vet nok allerede hvorfor du rakker ned på henne, men hvem er DU til å dømme meg? Og jeg har vel heller ikke dømt noen? Jeg støtter Caroline og klarer å glede meg over at hun lever livet sitt slik HUN vil, trener slik som HUN vil og generelt sett gjør det som gjør HENNE glad. Hvem er du til å skulle rakke ned og ta fra henne det?

Jeg synes det er supert at du er fornøyd med deg selv, at du har gått på skole og fått deg en god utdanning! Kan du ikke la henne få ha fasadelivet sitt da? Hvem er du til å diktere hva hun skal oppta hverdagen sin med?

Ifølge boggen hadde hun termin 24 nov

Herregud, fotballfan, det hun kan noe for er at hun legger ut dette bildet. Det er det som er debatten her. Og du må tåle at det går ann å være uenig med deg. Hun er selvfølgelig som hun er, men om hun lever sunt eller ikke er vi kanskje ikke helt enige om. Jeg synes i motsetning til andre at fotballfrues liv ikke virker spesielt perfekt, må jo være utrolig slitsomt å være så kritisk til hva man spiser og hvor mye man må trene osv hele tiden. Jeg tar meg i hvert fall en bolle hvis jeg har lyst på det, uten at jeg blir feit av den grunn. Og å legge ut et sånt bilde 4 dager etter en fødsel virker jo som et skrik om oppmerksomhet(dette er min mening og folk må gjerne være uenige) Dette er jo ikke mobbing av en gravid dame? Det er ingen som skriver at hun er stygg, frastøtende eller lignende(for det er hun jo absolutt ikke). Og bebisen er jo kjempeskjønn. Men det er lov å sette spørsmålstegn rundt hvorfor hun velger å legge ut dette bildet, når hun er en offentlig person og hun når ut til så mange unge og lett påvirkelige mennesker. Forhåpentligvis vet de fleste av oss(som er litt eldre i hvert fall) at ingen er like og da vil heller ikke en fødsel være lik for alle.
Og å motatgumentere med at det er sjalusi eller jantelov som er grunnen for debatten her blir rett og slett for dumt.

Sorry mac, men jeg såg slik ut etter min fødsel og jeg verken trente(pga bekken og fare for prematur) eller spiste noe unormalt usundt.
Det ligger i genene.
Jeg gikk opp 13 kilo og det raste av meg på 4-5 dager. Nå 6 mnd etter kan man ikke se at jeg har født annet enn et pittelite strekkmerke på 1 cm ved navelen.

Men det som irriterer meg med fotballfrue er det utrolig forvrengte bildet hun har om kropp. Hun er så kroppsfiksert at det er skremmende! Og spesielt skremmende er det at hun ligger ut et slikt bilde når hun VET hun har mange tusen jenter i alle aldre som faktisk sliter med spiseforstyrrelser og kroppspress.
Det andre er at hun skal fremstå så j..... perfekt heletiden!
Jeg var langt ifra perfekt etter min fødsel, jeg kunne knapt gå pga et ødelagt bekken, var klippet og sydd så jeg kunne knapt sitte. Håret var bustete og jeg var usminket. Ikke fordi jeg ikke hadde tid, men fordi jeg ikke maktet og fordi babyen tok ALT mitt fokus. Og HVERTFALL de første fire dagene. Jeg løp ikke ut blandt folk og nermest "se på magen min så flat den er allerede".
Folk hadde himlet med øyene og trodd det hadde klikket for meg om jeg la ut et slikt bilde på min facebook/blogg.

Greit hun er stolt og det har hun all rett til! MEN - hun burde absolutt ikke postet et slikt bilde av seg på nettet.
Hun ber om misunnelse, sjalusi, drama og diskusjoner.
I graviditeten sa hun at hun ikke ville ligge ut så masse bilder av magen fordi hun ville unngå alt maset. Men hun burde vite såpass at hun ikke ligger ut et slikt bilde etter 4 dager.
Det er KUN fokus på å bli tynnest fortest mulig. Hun burde skamme seg.

Hva vet du egentlig om det? Har du født kanskje? Vet du hvordan alle ser ut etter en fødsel? Hun er ikke den eneste. Bare fordi dama di hadde mage lenge etter fødsel trenger du ikke si at det photoshop når noen ser bra ut etter fødsel.

fotballfan

Dr. S.

Poenget mitt er at det rakkes ned på henne, når hun har født, fordi hun er annerledes. Når bermen ikke kan identifisere seg med henne, så skal hun tas. Hadde dette omhandlet en feit person, med tilsvarende kommentarer, hadde det blitt kalt hets og mobbing. Hva ville du sagt om noen kritiserte din livsstil som usunn og fetende, på en slik bedrevitende måte. Du skriver jo at ingen er like. Skal ikke det gjelde for henne også? At jenter kan bli så ufølsomme når noen ikke er "som oss andre", er litt overraskende, men det beviser vel egentlig bare hvorfor det er jenter som driver med baksnakking og bitching når de samles i flokk.

Fotballfan

Fint å gjøre litt research før man bombastisk presenterer dette som fake. Mulig du er en konspirasjonsteoretisker, men det er da uttalt fra medisink hold at det å ha en slik fremtoning etter fødsel, er fullt mulig. Ikke vanlig, men mulig. Men du skal selvsagt få anledning til å komme med dokumentasjon som underbygger dine bastante påtander om juks og fanteri. Vi venter.

Nei må du fandennmeg gi deg Frida og ikke uttale deg om noe du ikke vet noe om. Selv har jeg født to piker, 2410g og 2490g, fullstendig friske, kvikke og oppegående, født uten at jeg hverken sultet meg eller var underlagt noe treningsregime. Fokuser heller på at fødselsvekten stadig gå opp her til lands fordi mødrene legger på seg mellom 20 og 30 kg. Svangerskapadiabetes er et økende problem som man må ta alvorlig. å må du fan

Fotballfan, jeg ser poenget ditt. Jeg synes alle har rett til å vise frem kroppen sin hvis de føler det er nødvendig, uansett tykk eller tynn! Men jeg mener også man kan tenke seg om før man legger ut et bilde som kan påvirke andre i negativ retning. Og det handler ikke om å rakke ned på fotballfrue(i hvert fall ikke for min del). Men det er lov å ha medfølelse med disse unge, naive jentene som tror at det er vanlig å se sånn ut 4 dager etter fødsel. Selv med trening og sunt kosthold vil de færreste se slik ut. Og der mener jeg det skurrer. Hun ser jo flott ut, for all del. Men som offentlig person og forbilde, mener jeg at hun har et visst ansvar. With great power comes great responsibility, som de så fint sier.

http://www.fenze.no/ytring/postid=10223

Innleggene kan deles i to grupperinger: De som hevder "sannheten" er at man må ha lov til å være stolt av kroppen sin, og mener alle som blir provosert av dette, er misunnelige. Og så er det den andre delen, som hevder "sannheten" er at damens fokus er helt feil, siden hun heller burde være opptatt med babyen sin. (I tillegg har man alle de som uttrykker sine følelser uten å ha noe spesielt argument for det. Altså innlegg av typen: "Dette er sykt!" "Jeg blir provosert!" ol..) Alle hevder spennende nok å sitte med den moralske sannheten for hva man egentlig bør mene om den nybakte moren og bildet hennes...

Det er snakk om motpoler her.Dualiteter. Uten det ene argumentet, intet annet.. Hva hadde vitsen vært i å mene noe sterkt om dette,hvis ikke det fantes motsatte meninger? Livet er fullt av slikt. Motpoler har til og med skapt mange kriger omkring i verden...

Fotballfrue sier det selv: Hun er stolt av kroppen sin. Derfor viste hun frem bildet. Hun ønsker anerkjennelse og bekreftelse. Hun får "godfølelse" av at andre er stolt med henne. Ingenting rart i det. Vi andre er interessert i nøyaktig det samme! Anerkjennelse! Når fotballfrue driver showoff med det hun er så fornøyd med i livet sitt, trigger det kanskje alle oss som ikke er like fornøyd med seg selv, eller livet sitt. Vi ønsker også anerkjennelse for den vi er! Da er det godt å vite og huske på at fordi om fotballfrue er fornøyd og får anerkjennelse fra andre som liker det samme som henne, betyr ikke det at ANDRE mennesker ikke har like stor mulighet til å være fornøyd og få anerkjennelse!

Livet har ingen fasit.Man må ikke være slik eller slik for å være fornøyd eller finne anerkjennelse...for slike overfladiske ting som kropp, hus og kosthold. Anerkjennelse avhenger ikke av ytre "kjennetegn". Det går fint an å anerkjenne et menneske som ikke har noen ting. Det går fint an å føle seg anerkjent selv om man ikke har noen ytre verdier. Det er noe vi i denne materielle verden fort mister litt av syne.... Kvalitetene som ikke syns i form av "prestasjon", men i kraft av kun å VÆRE. Det er en kvalitet i seg selv å VÆRE et perfekt vesen, et menneske med uendelig potensiale! Vi behøver ikke verken materielle eller mentale prestasjoner for å være. Hemmeligheten er: Vi ER allerede perfekte. Vi er mennesker! Vi er ment å være det ypperste av skapelse. Sånn er det.

Lurer på om det er det vi underbevisst trigges av her....følelsen av å ikke være god nok fordi vi ikke er LIK....fotballfrue, som et eksempel...Ditt liv er ditt, Det er det du har skapt! Om du føler deg mindreverdig, så er det et sterkt signal om å ta en titt innover....Følelser kommer innenfra, ikke utenfra... Det fins ingen fotballfruer i verden som kan "påføre deg" noen som HELST følelse! Tro det eller ei, Følelsen er din..uansett.

Da må du lese bloggen hennes nøyere, Frida.

Gud vi er jo vakre i allevarianter vi:) Noen er sånn som deg og noen som er meg. Spiser,spiser å vil opp i vekt, men hvar ser jeg…..null resultat :( Fotballfruen sliter gjerne med det problemet å få fett på kroppen :(
Lettere å få muskler ;)

[…] som går hver søndag på TV2 Bliss. For de fleste er Suzanne mest kjent som dama som sparket i gang debatten om barselkroppen etter at Fotballfrue postet det nå famøse bildet… (Stormen som fulgte var så massiv og kommentarfelttsunamien hun møtte fra opprørte fruefans […]

[…] til en sak i min forrige jobb.Suzanne er hun bloggeren som vant halve kongeriket med innlegget «Jeg føler meg feit fordi Fotballfrue har født»og nå er å se på Bloggerne på […]

Stein Bjarne fy fader hvor dum er du egentlig? At fotballfrue har tatt keisersnitt og at man gjør det minst 1 mnd før termin? Da vet du veldig lite om graviditet og fødsel. For det første så utføres keisersnitt maks 2 uker før termin dessuten så får man verken magemuskler eller går ned i vekt av den grunn. Jeg undrer fotballfrue for den hun er og hvordan hun ser ut. Alle som sier noe annet er bare sjalu og misunnelig.

Sjalu på hva da?

Du er en deilig kvinne du Suzanne og jeg er sikker på at du ser kjempefin ut naken:)

blir helt sykt provosert av det du skriver her nå. Fotballfrue har jobbet noe helt sykt med både trening og kosthold mens hun har vært gravid. Det er hennes kropp og jeg skjønner godt at hun vil vise frem det arbeidet hun har drevet med i 9 måneder, hvorfor ikke? Det eneste jeg får fra innlegget ditt her er sjalusi, men det skjønner jeg også for hun er jo helt sykt bra ut! ikke det at du ikke gjør det, for jeg har ingenting imot deg :) Poenget mitt er at hun har lov til å vise frem kroppen sin og ikke minst være stolt av den når hun ser slik ut, kun fire dager etter fødselen!
Dette kommer fra en 16 år gammel jente som tydeligvis har "litt" mer fornuft enn deg.

da har vi nok bare litt forskjellig syn på hva som er viktig her i livet og hva som er estetisk vakkert å se på. Helt greit for meg. Hun får gjerne vise seg frem. Jeg er uansettt drittlei av alle som er "stolte av sine såkalte kroppslige prestasjoner." Hun er inget unntak. Jeg tar i mot kjeft for å mene det ene da kan folk tåle litt kjeft for å mene dert andre.

Marthe Kristin

Bare fordi du er småfeit og ikke gidder å gjøre noe med det ser det ut til, så trenger ikke du være så jævla bitter på alle andre rundt deg som ser bedre ut, som f.eks fotballfrue :-)

Hei Suzanne:)
Jeg digger det du skriver her. Jeg tenkte; har jeg skrevet dette? nei, men det kunne det. Men sier, som jeg skulle sagt det selv. Jeg mener, dette er et bevis på: JA jeg har en spiseforstyrrelse, og er stolt av det! (spy).....
Uansett så er jeg enig med deg her. Stå på:)

Eli Mikalsen

Oi oi. Synes du virkelig Suzanne er feit? Tror du selv er noe misunnelig.... synes synd på deg jeg. Sender deg derfor en klem !

Marte Elise Pedersen

okei, det som jør mæ VÆLDI provosert me detta , e di komentaran om ongan?!!
WHAT ?!!
Særriøst ka så feile folk som ''rakke'' ne på uskyldie onga så ikkje har jort nåkka ?!
dysmatur og 4 kg blubber?? WHAT??
æ bi særriøst rysta og lei mæ...!!

skjønn ikkje koffer det e en sånn big deal uansett om alt.. koffer det ska vær mobbing overalt, la nu di tynne vær tynn og di som har litt kjøtt på kroppen ha det , vi e ikkje skapt før å vær lik !
æ kunne aldri vært en syltynn modæll(ville sedd latterli ut me den beinbyggninga æ har), sællom æ nån gång ser på folk å tænke wow, tænk å være så tynn , men æ e mæ, ei jenta me lår, puppa og rumpa og æ e stolt av det !
æ e mamma te en gutt på 3 år, e ikkje alle så e lik ætter di har født heller, når æ fødte gikk det bære nån tima så va magen min sånn så det va før (kanskje litt mindre tellome), æ va melkesprængt , men har ingen ''hæng-puppa'' nu.

i have spoken my words..

[…] mødreuttalte seg i negative ordelag, noen ble til og medkraftig forbanna, villsint forat Berg Eriksen ikke kan fokusere på sitt nyfødte barn og ikke kropp. Faktum er jo […]

So a 200 calorie deficit daily will result in a 20 pound fat loss in a year.
There are now a great number of weight loss blogs that now exist all
over the internet. Organic lotions tend to have a lot of ingredients that the average person can recognize.

[…] leste at Suzanne Aabel følte seg feit fordi Fotballfrue hadde født. Jeg tenkte at jeg til en viss grad kunne være enig i at det følger et ansvar med det å ha mange […]

Skriv en ny kommentar