Krig og fred og sånn

Heja BLOGGEN!

Etter en snau uke med både jobb og ferie i Israel er jeg hjemme igjen. Landet er fantastisk. Ja, Tel Aviv i det minste. Jeg er inneforstått med at det ikke er like fryd og gammen på vestbredden og i Ramallah. Dette skal jeg skrive mer om ved en senere anledning. Temaet er litt for stort for den slitne skallen min i dag. Men tro meg det kommer. Gleder meg allerede til å bli henrettet mentalt av de som er uenige med meg.

Jeg skulle gladelig tatt et par uker til der borte. Fantastisk vakre, snille, åpne, gjestfrie herlige mennesker. Mat som var så god at hvert måltid jeg hadde gjorde meg så lykkelig at øynene rullet bakover i skallen på meg, og ikke minst et land med fantatisk historie og sjel. En dagstur til Jerusalem på den syvende dagen av Hanukka fikk både meg og venninnen min helt oppløst i tårer. Vi stod ved klagemuren omringet av religiøse mennesker fra alle religioner og hørte nydelig jødisk sang, så solen gå ned bak "dome of th rock" og stappet lapper med bønner og håp for fremtiden inn i de små sprekkene i muren. Det ble emosjonell overdose for oss begge og tårene rant, mens vi kjente på historien til de eldgamle mursteinene vi stod på. Helt fantastisk.

Det var jo litt av et tidspunkt å reise bort på. Har aldri fått så mye forespørsler i mitt liv om å få mene noe om kroppshysteridebatten (og den er jeg meget opptatt av.) Litt dumt at jeg ikke fikk deltatt videre i debatten, mens den stormet som verst. Samtidig var det et perfekt tidspunkt å ta en reise som gir en litt perspektiv. Israel er et land man kjenner på kroppen. Man blir preget av både den pågpende krigen og sjelefreden som oppstår når en er der. Før jeg dør skal jeg sørge for at jeg eier et hus der borte så jeg kan dra dit hver sjans jeg har.

Jeg skal legge ut et album fra reisen så fort som mulig! Jeg og min gode venn Priscila har bokstavlig talt nesten ledd og spist og drukket oss i hjæl. På den gode måten. Dessuten har jeg innsett at jeg har ekstremt draget på menn fra midtøsten. Dritkjekke er de også. Hodet mitt har spunnet rundt som Linda Blair i Excorsisten flere timer daglig fordi det var så mye fantastisk å se på.

Til det forrige innlegget mitt som tok fullstendig av har jeg tre kommentarer:

*Satan i gatan

*Det er greit at dere synes jeg er feit og kan takke meg sjæl.

*I tillegg til å være ond og misunnelig har jeg også en tendens til å være mannevond.

Jeg kan jo også legge til at hadde jeg ant/mistenkt at innlegget skulle ta fullstendig av rundt halve kloden hadde jeg ventet noen uker med å skrive det. Alle nybakte mødre fortjener jo litt fred og ro etter virkelighetens skjærsild: fødsel.

Det er uansett tydelig at temaet rundt kroppsfokusering VS sunnhet/helse i det minste er meget betent og at det fortjener noen runder til i samfunnsdebatten.

Nå skal jeg steike en gjenforeningsgrandis med ekstra ost til meg og sønnen min og lage en iskald mugge med funlight med appelsinsmak og isbiter!

KLEM

4 kommentarer

Du är grym! Välkommen hem! Glädjer mig till mer frekventa inlägg i bloggen!

Hvis du vil ha litt bakgrunnsinformasjon om Israel og Palestina finner du mange linker og mye informasjon på min blogg. Den finner du her: http://mariebs.wordpress.com/ Hvis du vil ha det i små doser kan du jo følge med på julekalenderen. I dag er tema transport for henholdsvis israelere og palestinere, det finner du her: http://mariebs.wordpress.com/2013/12/07/7-desember-fra-a-til-b/ I går publiserte jeg et brev fra en palestinsk politisk fange til Nelson Mandela. Inspirasjon til å holde ut i det godes tjeneste!

Jeg ser fram til at du skal skrive mer om dette tema. Det er et vanskelig landskap å navigere i!

God helg!

Flotte greier! Ja, det er vanskelig og krever litt møysommelighet! Skal sette meg ned en dag og se om jeg klarer å formulere noe fornuftig og ikke minst NYTT.

[…] En blogger jeg har skrevet om her inne før er Suzanne Aabel. Hun var i fjor med i et program som het “Forbindelser”, og i vinter er hun aktuell med “Bloggerne” som går hver søndag på TV2 Bliss. For de fleste er Suzanne mest kjent som dama som sparket i gang debatten om barselkroppen etter at Fotballfrue postet det nå famøse bildet av seg i push up BH tre dager etter fødselen. (Stormen som fulgte var så massiv og kommentarfelttsunamien hun møtte fra opprørte fruefans så massiv at det på et tidspunkt der var fredeligere for Suzanne i Israel..) […]

Skriv en ny kommentar