Digger vi barnemat på boks? YES WE DO!

 

Har skrevet en sak om barnemat. Du trodde kanskje det var kjedelig lesning, men det er det altså ikke.

All ære til de som har tid, lyst og tro på at hjemmelaget barnemat alltid er best, men I beg to differ. 

Hva synes du?

http://www.klikk.no/foreldre/article1488151.ece

2 kommentarer

se på innholde av grønnsaker å kjøtt osv på babymat på glass. å sammenlign det med at du lager det selv. Eksempel Nestle kyllingrisotto inneholder: Vann, kokt ris 13,5% kyllingkjøtt 9%mais tomatpurre paprika rismel stivelse vegetablisk olje salt basilikum sort pepper å 11% grønnsaker, Så ved å lese ingrediensene til dette middagsglasset kan jeg fortelle dere at retten er basert på - VANN!Regner jeg sammen litt så finner jeg ut av at 33,5% av innholdet i dette glasset er en blanding av ris, grønnsaker og kyllingkjøttdeig. Det er faktisk ikke mer enn en tredjedel. Du forstår sikkert at med så mye væske ville denne retten vært en rennende suppe, derfor har Nestle slengt opp i litt rismel og stivelse for å få middagen til å få den faste konsistensen. De har også hatt oppi litt salt for å gi vannbadet litt smak. VS hjemmelaget barnemat Med inspirasjon fra ferdigglasset har jeg laget den samme retten, men jeg droppet å ha i 66 % vann og stivelse. Jeg har heller ikke hatt i salt, da det er helt unødvendig i denne retten. Og det er så enkelt så enkelt!

1 paprika

1 boks mais

litt basillikum fra kjøkkenurten

1 pakke kyllingkjøttdeig

3 dl ris

en klype pepper

Olivenolje

1 boks tomatpuré mye bedre for barnet. dette er ikke noe tull susanne!

Hahaha. Og hvis myndighetene skulle analysere den oppskriften? Hvor stor andel vann tror du maiskorn inneholder? (78 g per 100g) Og kyllingkjøttdeig?71 g.. Og paprika? (93g per 100 g)

Når matvareprodusenter oppgir innhold må de oppgi samlet innhold av alt maten inneholder. De fleste matvarer inneholder mye vann fra naturens side... Forskjellen på industrimat og hjemmelaget er ofte konserveringsmidler og salt, ikke vanninnholdet...

Skriv en ny kommentar