hits

28.12.2014

28.12.2014 - 18:30 23 kommentarer

 Smarte kvinner kan som regel kan passe på seg selv

Jeg har blogget min share om Caroline Berg Eriksen og fått kjørt meg deretter. Et lite tips: vil du ha massiv oppmerksomhet så blogg om en annen person som generer massiv oppmerksomhet. Vil du ikke ha oppmerksomheten og all kjefta og smella (og rosen og hyllingen) som kommer deretter så blogg/skriv om litt mer trivielle temaer.

Så dette blogginnlegget dedikerer jeg heller til absolutt alle bloggere og store og små tryner som er mer eller mindre offentlige. Inkludert meg selv. 

I kjølevannet av at romjulen til ekteparet Eriksen er blitt bombet med mediesaker om CBE sine tidligere retusjerte bilder på bloggen sin har jeg tenkt på en ting som jeg også skrev på Facebooksiden min i går:

 "Skjønner fortsatt faen ikke hylekoret som oppstår hver gang profilerte damer i dette landet blir kritisert eller tatt i løgn. Herregud. Skulle tro norske kvinner var en gjeng skjøre fjols uten selvinnsikt man må verne om. Man høster som man sår og kritikk er ikke det samme som usaklig hets selvom det svir i fasaden til folk. Voksne oppegående, smarte folk tåler å ikke bli 100 prosent idolisert for svarte faen."

 Hadde jeg hatt anoreksi noen gang ville jeg helst a sluppet å bli stemplet et helt liv som "tidligere anorektier." Man er da så mye mer?

Selvom det er det man er. Jeg er jo en "tidligere angspasient." Og jeg skal ikke utelukke at jeg kan bli det igjen. Men sånn som livet mitt er nå er jeg tross alt bare meg. Man kan jo kalle meg tidligere "normalvektig" nå er jeg offisielt lubben med en noe flau BMI. 

 Men jeg ønsker ikke å snakke om vekt og kropp nå for det jeg er mest opptatt av er at folk synes det er så forferdelig lumpent å kritsere andre. Når man har holdt noe skjult og blir konfrontert med dette er jo dette mest sannsynlig noe man har enten ventet på at skal komme frem i lyset eller glemt at i det hele tatt har skjedd. Jeg mener at når man har kontroversielle meninger om måtte det være om politikk, helse, barneoppdragelse eller pelsdyroppdrett så ligger det litt i kortene at man på et eller annet tidspunkt vil møte motstand. Og vet dere hva? Det synes jeg vi skal tåle. Og det tror jeg vi tåler også. Når jeg har vært i hardt uvær for standpunktene eller meningene mine er det fint med støtte. Men jeg trenger for faen ikke at andre mennesker skal intellektualisere og analysere mine standpunkt i hjel gjennom kronikker eller blogginnlegg om meg og min person. Til nå har jeg nesten sluppet dette helt. Så heldig er ikke Caroline Berg Eriksen. Blir hun skrevet om, kommer det minst 3 påfølgende døgn med diskusjon om henne i alle nettavisene. Selv velger hun ofte å ikke uttale seg i pressen, noe jeg helt klart hadde gjort selv, men hver sin smak. Jeg er uansett helt sikker på at den dama tåler både kritikk og motstand uten at folk skal måtte verne om henne som en skjør blomst som ikke har evnen til å forsvare seg selv. 

 Kan vi ikke like noen og respektere folk til tross for at man er dundrende uenige om noen grunnleggende ting? Det er vanskelig når man blir følelsemessig og personlig engasjert. Men det er fullt mulig, det vet jeg av erfaring. 

 Eksempler på ting jeg hardnakka står for til tross for at brorparten av mine venner og bekjente er helt uenige. Så uenige at min beste venn erklærte meg usmakelig i en kommentar på FB og minst 30 personer jeg liker veldig godt trykket på "like" og sa seg enige. Det svir litt i selvtillliten, men til gjengjeld så kan jeg forstå hvorfor de ikke er enige med meg. Som regel... 

 * Jeg synes Mads Gilbert er uspiselig. 

* Jeg synes norsk landbruk er oppskrytt.

* Mamma har en vintage minkpels og en hatt med minkpels rundt bremmen jeg hadde gått i skamløst hadde det ikke vært for at jeg ikke vil få kjeft eller bli kastet råtne egg på.
Her er noen ydmykende eksempler på at jeg også av og til ikke lever som jeg preker:

* Jeg vil at alle skal være fornøyd med den kroppen de lever med samtidig som jeg synes selv at jeg er for lubben og hvis jeg kunne trykket på en knapp hadde jeg gått ned 12 kilo over natten.

*Jeg er for selvvalgt abort og i mot reservasjonsretten, men vil ikke ta abort selv. 

*Jeg sier at jeg ikke bryr meg om hva andre mener om meg, men har grått sikkert 100 ganger de siste to årene fordi jeg føler meg forhatt. 

 Budskapet i dag er uansett følgende: 

Kritikk og debatt og grunnleggende uenigheter er på ingen måte det samme som hets eller mobbing. At noe føles ydmykende er ikke det samme som at man er ydmyket. Å ikke bli beundret er ikke det samme som å bli foraktet.

 Heia alle som tør å vise og innrømme sine svakheter og feil, så kan man leve nesten et helt liv i overfladisk, trygg og harmonisk sus og dus. 

Dessuten har jeg lært meg at man må tilgi folk for sine tabber og ikke være langsint. 

 

 

 

 

 

 

23 kommentarer

Julie

28.12.2014 kl.19:15

Det som provoserer meg i CBE-saken er at hun alltid har påstått at hun ikke redigerer bildene sine, men med en gang det motsatte blir bevist trekker hun frem offer-kortet. Hun har SELV valgt å holde på med bloggen sin og SELV valgt en svært overfladisk fremvisning av seg selv - da må hun både forvente og tåle negative kommentarer (til en viss grad selvfølgelig). Hun vet godt at hun har et utseende mange kunne drept for og et liv som nesten blir for godt til å være sant - og når hun er så ivrig på å promotere enn sunn livsstil og trening blir det for hyklersk for min del å redigere seg selv enda tynnere. Når selv Fotballfrue ikke syntes hun selv ser slank nok ut, da bør noen varselklokker ringe. Hun, av alle, bør stå imot det enorme kroppshysteriet men klarte dessverre ikke det.

aas

28.12.2014 kl.23:36

Mads Gilbert uspiselig? Wow. Men det er vel ikke så rart du synes det, du hadde vel gladelig vært med å signere rakettene israelerne sender på Palestina :)

29.12.2014 kl.08:13

Hva i HÆLVETE skal det bety?

Marita-Susan Smarting Bakken

29.12.2014 kl.09:39

Mye sant!

Uansett, Du er ei kul dame :))

Kristine

29.12.2014 kl.20:56

AMEN, lady. Folk e mongo. Og du der øverst i kommentarfeltet: fordi någen velge å skriva blogg, og ein gjeng med halvnakker velge å lesa an så betyr ikkje det at de automatisk ska skydas ned av den grunn. Og heller har de ikkje påtatt seg någen rolle som gjeter for denne saueflokken av någen galne nordmenn. Legg ner høygaffelen og vend nesen mod de som virkelig skape kroppspress heller.

Jaques Meoff

30.12.2014 kl.09:10

"Jeg sier at jeg ikke bryr meg om hva andre mener om meg, men har grått sikkert 100 ganger de siste to årene fordi jeg føler meg forhatt."

Gratulerer med det kunststykket å fortsette å lese svarene du får. Hat og spydigheter kommer uansett, hvorfor gidde å bry seg engang med svarene du får?

Klikket meg inn fordi det jeg siterte har blitt sagt så mange ganger av diverse bloggere og "ofre" på nett, men ingen av de klarer noensinne å lære; slutt å lese kommentarer!

Stol på meg, jeg har slitt med mitt, men å fortsette å lese negativt ladde ting gjør ikke sinnstilstanden din bedre.

30.12.2014 kl.10:36

KJENNER du Mads Gilbert? I så fall ser jeg for meg en del ting som muligens kan forklare at du synes han er usmakelig. Hvis ikke så er det SAKEN han kjemper for du ikke er enig i regner jeg med. Som i at du er uenig med ham og enig med de som mener motsatt.

Det verste med Norge, media, kritikk, debatt, krig og fred og sånn. *Kaster på innbildt hår* Er at det er faen brenne meg umulig å åpne kjeften i noe som helst sammenheng uten å få et eller annet stempel på sin person, som har akkurat like lite med saken å gjøre som størrelsen på ræva til nevnte Caroline. Ganske lite altså.

Hvilket gjør at veldig mange fine folk sitter og ikke tør si noe.

Flere burde lese Arne Næss normer for saklig diskusjon.

Godt nytt år. :)

Annette

30.12.2014 kl.10:44

Suzanne, jeg også synes Mads Gilbert er ganske uspiselig :-)

Arne Krigsheim

30.12.2014 kl.11:45

Livet er ikke en vuggestue. Hvorfor er ikke Mads Gilbert flink?

Tonje Granheim

30.12.2014 kl.12:19

Suzanne er ei dame jeg virkelig bøyer meg i støvet for. Fytti hælvette for ei grepa dame! Uansett så varer ærlighet faen meg lengst. Det har du skjønt :) Godt nyttår fantastiske du!

Toril

30.12.2014 kl.22:14

Du skriver bare så kjempebra, og du får jammen frem poengene! Amen til deg!

Ønsker deg og dine en fortsatt kjempefin og god romjul, og et riktig godt nytt år :)

Hilsen

Toril

Sasha

31.12.2014 kl.07:55

Mads Gilbert ER uspiselig! Heia deg, Suzanne! Syns du er tøff :)

Marte

31.12.2014 kl.11:13

Norsk landbruk oppskrytt? Du må snart sjå den virkelige verda ass...

Du tror alt kommer av seg selv, noe de fleste i "din kategori" gjør.

Alli

03.01.2015 kl.00:30

Konge blogg!! Mhm...Mads Gilbert er en tåpe og jordnruket er definitivt oppskrytt.. skål!

E

04.01.2015 kl.14:54

Hei!

Jeg har en skoleoppgave der jeg har valgt å fokusere på din blogg og deg på tv programmet Bloggerne (sesong 2). Jeg leter etter informasjon om tidspunktet for når Bloggerne sesong 2 ble filmet, da dette er relevant for oppgaven min.

Har du mulighet til å svare meg på dette, så ville jeg bli uendelig glad og takknemlig for dette!

Christine kerr

08.01.2015 kl.21:54

hvor er solbrillene du har på i episode 1 av bloggerne fra? Pliiis

Hahahaha !!

09.01.2015 kl.04:36

Du er uspiselig . Mats Gilbert er vår helt. Han gjorde noe de fleste nordmenn aldri hadde turt! Likte bloggen din helt til du kom med den meningen. At det er mulig å skrive noe sånt er nå en ting. Si meg en ting, hva hadde DU gjort for Palestinerne som ble terrorisert av IsraHell? De små uskyldige livene som må bære på denne traumen for evig og alltid. Synes du bør ta deg en kalorifri drink og sette deg ned og tenke litt. Enten så har fettet tatt over toppetasjen ellers så har det aldri vært noe der. Men igjen utrolig skuffende .

Einar

09.01.2015 kl.14:15

Du er Smudd!

suzanneaabel

11.01.2015 kl.19:25

Hahahaha !!:
Elisabeth?

Kristine

12.01.2015 kl.14:10

AMEN, SUZANNE!

Rett fra levra og ærlig, liker det!

suzanneaabel

13.01.2015 kl.10:39

Christine kerr: De tror jeg søren meg jeg kjøpte på Gina Tricot i sommer :)

Jojoo

14.01.2015 kl.20:31

"Å ikke bli beundret er ikke det samme som å bli foraktet."

And there it is!

Arne Krigsheim/ Jordal

18.01.2015 kl.19:50

verdens tant og fjas

Skriv en ny kommentar