hits

Ikke min type mobbing

14.02.2015 - 12:18 9 kommentarer

Nå finnes det ikke noen type mobbing jeg faktisk liker, selv om jeg kan more meg stort med å mobbe de jeg er mest glad i mellom slaga. 

Jeg har mer en en gang brukt enkeltpersoner som hoggestabb for et fenomen jeg er kritisk til. For eksempel da jeg skrev om barselbildet til Caroline Berg Eriksen. 

 

Det var jo en åpenbar kritikk mot et åpenbart samfunnsproblem så at jeg fikk kjørt meg litt etter den teksten der var helt naturlig. Men når Vår Staude denne uken intervjuet den gryende R&B artisten Arshad Maimouni på God Morgen Norge og stilte han noen litt vel rart formulerte spørsmål om hans tro, har hælvete brutt laus. Først på et nivå som de første 12 timene var nogen lunde forståelig. Men som flere dager senere er helt uforståelig. Mobbing er det i mine øyne. 

Her er roten til alt vondt:

-Arshad, du er muslim. Sist jeg sjekket var det å være profesjonell musiker ikke helt forenlig med den troen. Hva slags reaksjoner har du fått?

-Jeg har bare fått positive reaksjoner,både fra bekjente, familie og ukjente, svarte Maimouni.

Jeg satt og så på sendingen. Og da hun begynte intervjuet tenkte også jeg: Au, au , au dette er jo litt vondt... 

"Men så synes jeg også det var litt kleint når Arshad ropte: "GRØNLAND BRORSAN!" Da han var ferdig med opptreden. Det er ikke fordi jeg er rasist, men fordi jeg er en 33 år gammel dame fra Drammen som ikke har helt de samme kulturelle (og tydeligvis ikke språklige) preferansene som en 21-årig artist fra Grønland. 

"TV 2s aktualitetsredaktør Gerhard Helskog sier til VG at noe av kritikken som programleder har fått i sosiale medier, av blant annet Nico Sereba, Linnéa Myhre og tidligere «Stjernekamp»-deltager Suzanne «Sisi» Sumbundu, er riktig.

-Vi var ikke nyanserte nok. Formuleringen i det ene spørsmålet ble ikke presist nok, på direkten. Men det vi tar opp er viktig. Det er muslimske ekstremister som ødelegger for muslimske artister, skriver Helskog i e-post.

VGs kommentator mener TV 2 overser at for det overveldende flertallet av muslimer spiller forbud av enkelte former for musikk innen islam ingen rolle. 

-Hør, vi har hatt en rekke muslimske artister i studio. Vi vet dette. Så kom en setning litt feil ut, ok, men det er altså artisten selv som har sagt at islam ikke tillater musikk. Da må vi snakke med han om det, svarer Helskog.

-Hvordan kommer dere til å følge opp dette med Vår når hun er tilbake på jobb? Vil det få konsekvenser?

-Ja, hun kommer til å få en varm klem neste gang jeg ser henne. Vår er en skarp, smart, flink journalist og programleder som snublet litt under en tre timer lang direkte sending. Give her a break.

 Sorry venner, men her er jeg enig med Monsieur Helskog.

Selv da Elisabeth Norheim sa på TV rett foran ansiktet mitt at hun var misunnelig på jøder fordi "de ble gassa for å så ta over verden," synes jeg synd på henne etter et par dager med enorm hets og kritikk. Vår Staude er ikke Eva Braun heller! Og hun har til og med beklaget seg for sitt noe klønete intervju. Jeg er fan av både hoggestabber og galger jeg altså altså. But seriously. 

Vår skrev til Arshad i går på hans FB-side: 

 Hei Arshad! Jeg er lei meg for å ha vært med på å ha forårsaket så mye oppstyr. Hadde jeg forstått at du ikke ønsket å snakke om det du hadde fortalt om religion og karrierevalg i Utrop-artikkelen, så hadde jeg ikke tatt det opp på den måten. Jeg formu lerte meg klønete. Jeg håper du har kommet deg helskinnet gjennom disse dagene. Hvis du vil komme tilbake i God morgen Norge og snakke med meg, blir jeg glad for det. Jeg ønsker deg en fin helg. Hilsen Vår Staude»
Hun stilte et dumt spørsmpål til en fyr som hadde sagt det samme selv i et annet fora. Vel og merke hakket bedre formulert, men han hadde faktisk sagt dette:

 -Det er ingen hemmelighet at musikk ikke er tillatt i islam. Det eneste som er lov rent musikalsk, er trommeslag som hjelper deg å holde takten. Men alt er relativt: Noen av de folka jeg ser på fredagsbønn, er de samme jeg ser på utested senere på kvelden med en drink i hånden.

Skal artister skulle kunne regulere alle intervjuer de går igjennom ved å stille premisser for hvilke spørsmål de får? 

DET synes ikke jeg. Og det hadde vel strengt tatt ikke  Maimouni  gjort heller? Eller hadde han reservert seg mot spørsmål basert på tidligere uttalelser? Jeg synes denne saken handler mer om dette enn om noe annet.

Vis meg èn journalist som ikke med sammenbitt smil intervjuer artister som har en manager som må godkjenne alle spørsmålene før et intervju. Det er det er helt håpløs måte å promotere på. Nå var dette kanskje en litt håpløs måte å stille et spørsmål på også, men det veier på ingen som helst måte opp for den enormt harde medfarten hun har måttet tåle.

"Herregud når VG stiller spørsmål til om dette vil få konsekvenser for Staude? Har jeg gått glipp av noe, eller snubler de ikke litt rundt i "God Morgen Norge" støtt og stadig uten å bli uthengt av den grunn? Ikke minst i VG, Dagbladet og Aftenposten, Nettavisen når de kaster skrivende journalister helt utrente ut i Nett-TV universet med direktesendinger fra de mest ugudelige steder. GUD så mye flaut  og uproft vi har sett uten at noen har besvimt av forfredelse av den grunn. Vår Staude har over 20 år på baken som både nyhetsjournalist, nyhetsanker, USA-korrespondent og  GMN-programleder. Dama fikk Riksmålsforbundets TV-pris i 2012. For de som bryr seg om sånt.

De revolverintervjuer en drøss mennesker i otta hver bidige dag PÅ GMN! Og stemningen er satt til å være over middels jovial, muntlig og løs. Det er ikke første gangen jeg har måttet hente frem en pute midt i frokosten for å si det mildt. 

 

Intervjuet med Arshad ble desverre alt annet enn jovialt, men vet dere hva? Ikke kom her og si at Vår Staude ikke er jovial. For hver gang jeg er trist og lei ser jeg på dette:
 

 

9 kommentarer

Lene

14.02.2015 kl.12:46

Hei Suzanne,

bra!

Tv2 har fått sin Vår Charlie Staude og hele Norge lar seg provosere i kjent stil, jante loven lever i beste velgående!

My

16.02.2015 kl.10:54

Hei vakre Suzanne:o) Er så enig med deg. Dessuten takk for kronikken i Dagbladet i dag.Olderfar min var portugisisk jøde,det jødeblodet er jeg stolt av.Stå på Suzanne.

Monika

16.02.2015 kl.11:59

Hei Suzanne,

Flott skrevet!

Helt enig med deg. Folk går på trynet hva gjelder spørsmålsformuleringer hele tiden. Det er ikke sjeldent jeg blir så flau at jeg er nødt til å søke opp kattevideoer på youtube for å komme på andre tanker. Dette gjorde jeg dog ikke etter Vår Staudes intervju. Ja, kanskje en litt merkelig formulering, men etter min mening helt på sin plass å spørre om ettersom artisten selv hadde uttalt seg om dette temaet i Utrop.

Truls Svendsen

16.02.2015 kl.23:23

Hei folkens! Nytt sosialt nettsamfunn åpnet idag! Sjekk ut www.Deskyes.com :)

Carina Alvheim

24.02.2015 kl.21:17

Fine fine Suzanne!!

Jeg tar av meg hatten for deg! :-)

Du setter virkelig ord på det jeg tenker!

Kunne ikke vært mer enig.

*tommel-opp*

05.03.2015 kl.23:06

Beundrer deg Suzanne! Du er rå

Medisinstudent

08.03.2015 kl.13:37

Hei! Jeg har skrevet et innlegget kalt "Hvorfor du har noe lære av Fotballfrue". Medisinstud.blogg.no

Medisinstudent

08.03.2015 kl.13:38

*et innlegg

Medisinstud.blogg.no

08.03.2015 kl.20:19

* å lære. Bare skrivefeil i den kommentaren der altså

Skriv en ny kommentar